søndag, mai 16, 2021

Et hus har sunket i kvikkleire på Skjetten, Romerike

Mest lest nå

Et hus på Skjetten har sunket i jorden, opplyser politiet ifølge Romerikes Blad. Nok en gang skal det dreie seg om kvikkleire.

Fredag ettermiddag fikk politiet beskjed fra kommunen om at et hus og en garasje på Skjetten i Lillestrøm kommune har sunket rundt en halv meter ned i terrenget. Dette skriver Romerikes Blad.


Skjetten ligger rundt 20 kilometer fra Gjerdrum hvor det største kvikkleireskredet i moderne tid i Norge gikk lille nyttårsaften.

– Beboere er evakuert og geologer er på vei for å gjøre undersøkelser og finne ut om dette er til fare for andre hus, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til Romerikes Blad like før klokka 18.30 fredag.

Ifølge avisen skal det være et politihelikopter over området, og det er også mannskaper fra brann- og helsevesenet på plass i boligområdet.

Klokken 19 er det ifølge VG fortsatt ingen informasjon fra politiet om hvor mange i det tettbygde nabolaget som er evakuert.

Operasjonslederen forteller at evakueringen skjer fordi man ønsker å være på den sikre siden, og at dette er vanlig prosedyre i slike saker.

En kilde VG har snakket med som befant seg i området på det aktuelle tidspunktet anslår at det kan dreie seg om 30-40 evakuerte som alle har fått instruks om å stå sammen med politiet til det kommer geologer på stedet.

Som vi skrev tidligere i vinter ligger store deler av Romerike på gammel havbunn, og det er store leireforekomster dypt under bakken.

Skredet på Ask i Gjerdrum natt til lille nyttårsaften er langt fra det eneste skredet på Romerike. Kun de siste åtte årene dreier det seg om sju andre kvikkleireskred i dette området. I 2016 omkom tre arbeidere fra Litauen i et stort skred i nabokommunen Sørum. To av arbeiderne er fortsatt ikke funnet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter