Hjem Forskning Et rotete hjem er tegn på kreativitet og intelligens

Et rotete hjem er tegn på kreativitet og intelligens

Kanskje sitter du akkurat nå og tenker på alt du burde ha gjort? Du burde kanskje ha ryddet opp lekene til ungene? Du burde kanskje ha vasket badet eller ryddet kjøkkenbenken? Vel, mitt beste råd er: La det være.

Og la det være med god samvittighet. Et rotet hjem er nemlig tegn på stor kreativitet og høy intelligens. Og som om det ikke var god nok grunn til å la rotet ligge, så skal jeg gi deg enda en god grunn: Barn som vokser opp i rotete hjem, blir også kreative og intelligente. Tenk på det!

Smarte, kreative og snille rotehoder

Det er nettsiden Practic parenting som bringer oss de gode nyhetene. Og damen som står bak studien, heter Kathleen Vohs. Hun er PhD og jobber ved University of Minnesota Carlson School of Management.

Hun utførte en rekke eksperimenter og fant ut at folk som bodde i en tilstand av lettere kaos og rot, oftere ser nye, kreative løsninger på gamle problemer. De tar lettere til seg nye ting, de er ikke redd for å prøve nye ting, som for eksempel ny mat, og de gir oftere til veldedighet. Så ikke bare er rotehodene smarte og kreative, de er snille også.

rotete hjem

Ser det ofte slik ut hos deg? Det kan være tegn på kreativitet og intelligens. Foto: iStock

Bryter ut av gamle mønstre

«Kaotiske omgivelser virker som inspirasjon til å bryte ut av gamle mønstre, hvilket kan gi ny innsikt», sier forskeren, Kathleen Vohs.

«Ryddige omgivelser, vil i motsetning oppfordre til det som er behagelig, og å velge det som er trygt», sier hun videre.

LES OGSÅForskere: De som glemmer mye er ofte de smarteste menneskene

Så, vil du ha en kreativ familie med kreative, smarte barn? Barn som er generøse, som tenker på andre, som vokser opp klare til å ta nye utfordringer på strak arm og som i tillegg ser løsninger andre ikke ser?

Da er det bare å la rotet ligge. La lekene, klærne, håndklærne ligge og oppvasken stå. Ingen grunn til å rydde!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com