fredag, februar 28, 2020
Kjendisnytt Ett år etter Nils-Ingar Aadnes kjæreste Ida Eide døde:...

Ett år etter Nils-Ingar Aadnes kjæreste Ida Eide døde: – Jeg kunne tullet meg inn i et teppe av selvmedlidenhet

-

Det er ett år siden komiker Nils-Ingar Aadnes mistet kjæresten sin. Ida Eide fikk hjertestans under et mosjonsløp, og døde ett døgn senere. Nå åpner Nils-Ingar opp om følelsene han har gått gjennom det siste året, samtidig som han etterlyser mer kunnskap om førstehjelp ved hjertestans.

«I disse dager er det ett år siden jeg mistet kjæresten min, Ida. Jeg har sørget for meg selv med mine nærmeste, og også fortalt noe offentlig. Det er jeg glad for», skriver Nils-Ingar Aadne i en kronikk på NRK Ytring.

«Selv om vi delte interessen for idrett og løping, var ikke jeg med på løpet. Det er ett år siden jeg sa hade den morgenen, uvitende om at jeg aldri skulle snakke med henne igjen. Det har vært et merkelig år. Et år fylt av et gjentakende og stort savn. Men det trenger ikke være så nitrist som overskriften tilsier. Jeg kunne tullet meg inn i et teppe av selvmedlidenhet», skriver han videre.

Vanskelig balansegang

«Jeg kunne skrevet om hvor tøft og vondt det har vært, om savnet som har skylt over meg og om disse klare øyeblikkene hvor jeg plutselig forstår at hun ikke bare er ute en tur eller på reise, men at hun aldri kommer inn døra igjen.

At hun er borte for alltid.

Jeg vil prøve å ikke føye meg inn i rekken av «så synd det er på meg» bidrag til offentligheten. Det er vanskelig det der, balansegangen mellom åpenhet og selvmedlidenhet.

Jeg har valgt å være åpen og dele noen av tankene rundt det som skjedde. Dette fordi jeg tror på åpenhet rundt vanskelige ting i livet. Vi må snakke sammen og støtte hverandre, vi må spørre om det går bra og bry oss», skriver Nils-Ingar.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Har valgt å såkalt snakke ut, fordi jeg tror det er lurt og syns det er fint å snakke om det. Les om du vil.

Et innlegg delt av Nils-Ingar Aadne (@nilsingar)

Vet du hvordan du skal få et hjerte til å slå?

Nils-Ingar takker videre alle som har bidratt til Ida Eides minnefond. Gjennom fondet, skal de jobbe med førstehjelp i og rundt idretten. Fondet gir nå bort 12 hjertestartere til 12 idrettslag. Nils-Ingar håper dette er starten på noe som blir et viktig arbeid for å bedre utbredelsen av hjertestartere i Norge.

«Jeg har tatt førstehjelpskurs og selv om det er vanskelig å forberede seg på en slik akutt situasjon, vet jeg i større grad hva jeg skal gjøre. Vet du hvordan du får et hjerte til å slå?

Det kan redde liv og ikke minst spare familie, venner og omgangskrets for å gå gjennom et sorgens kapittel.

Takk til dere», skriver han.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...