onsdag, september 23, 2020

Ettåringen fra Tromsø er utenfor livsfare

Mest lest nå

11 bilder som viser hvor vakker Norge er

Hovedgrunnen til at turismer drar til Norge er vår vakre natur. Våre grønne bygder og sjarmerende byer. Men hvor ofte tenker...

Ettåringen som ble funnet i vannet i Tromsø sammen med moren sin og to søsken, er utenfor livsfare.

«Det minste barnet får fremdeles behandling på Rikshospitalet. Status mandag ettermiddag er at tilstanden til jenta er uavklart, men stabil. Hun er per nå utenfor livsfare», opplyser Troms politidistrikt mandag ettermiddag, ifølge TV 2.

Det var mandag forrige uke, at noen forbipasserende reagerte på en tom barnevogn som stod ved veien. Fra vognen gikk det spor ned til vannet ved Fagereng på Tromsøya.


Da politiet kom til stedet, fant de en 27 år gammel livløs kvinne i elva, sammen med tre barn på ett, fire og sju år.

Kvinnen og to barn døde

Kvinnen og de to eldste barna døde. For ettåringen har tilstanden vært kritisk. Et team med spisskompetanse på barn og drukning har jobbet døgnet rundt i en uke for å redde den lille jentas liv.

TV 2 har tidligere snakket med Guro Grindheim, barneanestesilege. Hun fortalte at når et barn kommer til dem er det minimum seks personer som overvåker barnet til enhver tid.

«Det er en stor gruppe når man inkluderer lab, røntgen, hjerteleger og nevrologer som bistår og bidrar i arbeidet rundt denne type pasienter», sa hun.

Tente lys for de døde

Søndag møtte over 1.500 personer opp i Tromsø sentrum for å minnes de tre som døde. Blant dem som møtte opp, var Idris Mohammed. Han er en venn av familien.

«Det er en trist og hjerteskjærende tragedie som har rystet oss i Tromsø og hele Norge. Det er en tragedie som har blitt større dag etter dag. Vi sender vår dypeste medfølelse til familien og pårørende», sa Mohammed i talen sin.

Faren til barna, sa følgende gjennom sin bistandsadvokat Erik Ringberg:

«Det betyr mye for faren at Tromsø stiller opp på denne måten og viser sin kjærlighet og omsorg til ham. Sammen blir man sterkere.»

Bistandadvokaten uttalte også før helgen at faren hadde et sterkt håp om at det skulle gå bra med den lille.

– Da jeg snakket med han fredag ettermiddag hadde han et håp om at det skal få en annen utgang enn for de to andre barna. Han var, ut fra forholdene, optimistisk og håper det skal ende godt, sa bistandsadvokaten, Erik Ringberg, til NRK.

En god nyhet i den ellers så tragiske saken. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter