søndag, februar 23, 2020
Nyheter Etter 20 år fikk Arne (91) endelig tatt en...

Etter 20 år fikk Arne (91) endelig tatt en dukkert i havet igjen. Hjemmetjenesten sørget for at drømmen gikk i oppfyllelse

-

Det å kunne ta seg en dukkert i havet har virkelig føltes som en befrielse i år, men dessverre er det gjerne slik at det som mange tar for gitt kan være tilnærmet uoppnåelig for andre.

Spør bare 91-årige Arne Carlsson fra Västervik i Sverige.

Ikke badet i havet på 20 år

I hele 20 år har han drømt om igjen å kunne bade i havet, en drøm som ikke akkurat er blitt mindre i denne rekordvarme sommeren vi hadde i fjor. Dette fortalte han til en av pleierne på bostedet Edshöjden hvor han bor, og til alt hell bestemte hjemmepleien i kommunen hans seg for å gjøre noe med drømmen, og slik ble det. Det er den svenske avisen Västerviks-Tidningen som skriver dette.

Det er flere årsaker til at Arne ikke har kunnet bade de siste 20 årene, men i år passet det tilfeldigvis fint, spesielt siden det i tillegg også har vært svært varmt.

Men først måtte den tidligere folkeskolelæreren søke om noe som heter «sosial tid», en tid som pasientene ved de forskjellige pleiehjemmene kan bruke til andre ting enn bare stell og selskap innendørs.

Dette fikk han innvilget, og i sommeren som var skjedde det.

Det var Anki Olsson og Hassan Abdi fra hjemmepleien som hjalp Arne ned til stranden og ut i vannet. Noe som faktisk gikk veldig fint, selv om det kunne virke litt vanskelig. Spesielt balansen kunne erte litt.

– Det er rart at balansen forsvinner når man blir gammel, fortalte den 91-årige Arne til Västviks-Tidningen.

birger
Birger fikk nyte sjøen igjen. Foto: Privat

Etter dukkerten kunne ikke Arne annet enn å rose pleierne som hadde tatt ham med seg ned til stranden, og han kunne fortelle at dukkerten var like deilig som man kan forestille seg i varmen.

Nå vil Arne oppfordre andre eldre til også å prøve å få seg et bad når de har muligheten.

Det er viktig å ivareta våre eldre og å sørge for at de har det bra. De fortjener det beste, så en stor takk til kommunen som tok ansvar og innvilget turen på stranden, og takk til pleierne som tok ham med. Det var en fin gest som bør få all den oppmerksomhet den kan få.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Helene Olafsen delte gledelig bilde på 30-årsdagen

I september 2019 slapp den populære programlederen nyheten om at hun og kjæresten venter barn.  Det var under en sending av "Senkveld" at Helene Olafsen...

Valget i Nevada – Bernie kommer til å vinne

Nå er valget i Nevada offisielt i gang. Ved skrivende stund er 22% av stemmene talt opp, og Sanders er i ledelsen med 47%...

Ny forskning: Kryssord, strikking og hagearbeid er medisin i forhold til å forebygge Alzheimers

Alzheimers sykdom fortoner seg som et mysterium. Selv om vi har kommet et stykke på veien for å forstå og behandle den grusomme sykdommen,...