torsdag, april 9, 2020

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

Mest lest nå

Musikklegenden John Prine er død av korona

John Prine ble sendt til sykehuset med symptomer på korona i mars. Etter 13 dager på intensiven, døde han, 73 år gammel. Den amerikanske artisten...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble han adoptert av en familie. Men som tiåring, havnet han på sykehuset. Adoptivfamilien kom aldri og hentet han.

Anthony har hatt et tøffere liv enn de fleste barn på sin alder. Da han som fire år gammel ble adoptert av en familie i Oklahoma, trodde barnevernet at den lille gutten skulle få et trygt og godt hjem resten av livet sitt. Slik ble det dessverre ikke.

Da han var ti år gammel, ble han lagt inn på sykehuset. Adopsjonsforeldrene hans kjørte ham dit. Men så forsvant de. De kom ikke på besøk, og de kom heller ikke og hentet han da han var klar til å reise hjem.

Anthony var plutselig helt alene i verden. Han var redd og usikker. Det verste var at han ikke visste om eller når foreldrene kom for å hente han. Det skriver Love what matters.

Foto: Peter Mutabazi

– Kan jeg kalle deg pappa?

Peter Mutabazi var fosterfar og hadde akkurat hatt to gutter på fire og ti år boende hjemme hos seg. Så bestemte retten at guttene skulle flyttes tilbake til sine biologiske foreldre. Fire dager etter barna hadde dratt, fikk Peter en telefon fra barnevernet. De lurte på om han kunne ta til seg en 11 år gammel gutt bare for helgen. 

Peter sa først nei, han trengte litt tid til å bearbeide savnet etter de to guttene før han tok til seg et nytt barn. Likevel ombestemte han seg, og Anthony flyttet inn fredag ettermiddag.

«Jeg sa han kunne kalle meg  Mr. Peter. Men etter 20 minutter spurte han om han kunne kalle meg pappa.  Dette er ikke vanlig. De fleste fosterbarn minner deg hele tiden på at du ikke er deres ekte far og at du aldri kommer til å bli det», sier Peter.

Foto: Peter Mutabazi

Ombestemte seg

Da barnevernet kom for å hente Anthony søndag ettermiddag, fortalte de at de ikke hadde funnet noe annet hjem til gutten, og at han skulle flytte inn på et barnehjem. Peter fikk også vite at Anthony hadde blitt forlatt av sine foreldre to ganger tidligere.

«Jeg var sjokkert. Jeg kunne ikke tro det jeg hørte. Jeg begynte å gråte i sinne over hva disse menneskene hadde gjort mot denne 11-åringen», sier Peter.

Den 21. november i fjor, fikk Anthony en ny pappa og et nytt etternavn.

«Jeg er stolt av å dele etternavnet mitt med denne unge mannen som nå offisielt er min sønn», sier Peter.

LES OGSÅ: Fostermoren tok til seg fire forlatte jentebarn – så kom sjokktelefonen

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter