Hjem Meninger Etter alvorlig sykdom bestemte Helene seg for å rydde i vennene sine: – Har gitt meg en ny glede

Etter alvorlig sykdom bestemte Helene seg for å rydde i vennene sine: – Har gitt meg en ny glede

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

«Vennskap er akkurat som et tre. Det vokser seg stort med masse greiner. Noen ganger blir greinene gamle og knekker. Det gjør de for at nye greiner kan gro ut.» Slik beskriver danske Helene Hansen sitt forhold til sine venner. Hun har nettopp ryddet blant vennene sine. Det har gitt henne ny glede og ro i livet.

I 2013 ble Helene alvorlig syk med hjernehinnebetennelse. Etter flere uker på sykehus, og deretter flere måneder med opptrening, gikk det opp for Helene at mange av dem hun hadde sett på som gode venner, ikke var der for henne da hun var syk.

«Når man er alvorlig syk, gjør man seg noen tanker om hvilke prioriteringer man gjør i livet sitt. Har jeg den jobben jeg vil ha, bruker jeg tid på de menneskene som betyr noe for meg, eller er det andre jeg vil åpne opp for, fordi de gjør meg glad og gir meg energi, sier Helene til ALT for damene.

Vennskap skal gi energi

Sommeren 2014, skulle Helene feire bursdagen sin. Da inviterte hun kun de hun virkelig hadde lyst til å be. Ikke de hun vanligvis ville ha bedt bare fordi hun følte at hun burde.

LES OGSÅEn fantastisk historie om et vennskap som redder to liv

«Det var min måte å kutte noen ut på. Jeg hadde vokst fra noen av venninnene mine, jeg gledet meg ikke lenger til å se dem. Vennskap skal gi energi, men det hadde blitt en rutine der vi koste oss og hadde det fint sammen, men det ga meg ikke noe. Jeg kjente det ikke i magen», sier Helene.

Veldig utviklende

Mens noen av Helenes venner krevde en forklaring på hvorfor de ikke var bedt i bursdagen, ebbet andre vennskap ut av seg selv.

«Jeg tror vi stenger av for ny viten og utvikling hvis vi ikke tør å la noen av våre vennskap knekke for å lukke opp for nye. Jeg har fått et nytt syn på livet, verdier, forhold og barn fordi jeg åpnet opp for nye mennesker enn de som kjente meg fra før,» sier Helene og legger til:

«Gamle venner setter ikke spørsmålstegn ved ens tanker og valg. Men i nye vennskap stiller man hverandre spørsmål. Det er veldig utviklende å se mitt eget liv fra et annet perspektiv.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com