fredag, desember 13, 2019
Historier fra livet Etter at sønnen tok sitt eget liv, fant Tove...

Etter at sønnen tok sitt eget liv, fant Tove Irene tekstene hans. Nå gir hun ut bok

-

Det var 9. februar 2017. Presten ringte. Han fortalte Tove Irene Langsveen (53) at sønnen hennes, Sivert, hadde tatt sitt eget liv, bare 20 år gammel.

Tove Irene hadde tekstet med sønnen på Messenger kvelden før. Da merket hun at noe var galt.

«Vi snakket om dagligdagse ting. Så plutselig forsvant profilen hans på Facebook. Jeg prøvde å ringe, men telefonen var slått av», forteller hun til God sommer Norge.

Tove Irene ble bekymret og ringte til legevakten. Men plutselig var profilen hans tilbake, og Sivert fortsatte med å svare på meldingene hennes. De sa god natt og at de var glad i hverandre, og Tove Irene la seg for å sove.

Sivert hadde flyttet hjemmefra for å studere halvannet år tidligere. Han hadde slitt en del med humørsvingninger og depresjon.

Foto: Privat

Ble vekket av en lyd på mobilen

Tove Irene ble vekket av en varslingslyd fra telefonen.

«Han hadde postet en status på Facebook der han tagget navnene på de som hadde betydd noe for han. Da skjønte jeg det. Da hasta det», forteller hun.

Tove Irene prøvde å ringe sønnen. Hun sendte også en melding og spurte om han trengte noen å snakke med. Men telefonen var slått av og den siste meldingen på Messenger ble aldri åpnet.

«Da ringte jeg legevakta og ba de reise til hybelen hans. Etter det fikk jeg ikke gjort noe mer», sier hun.

Foto: Privat

Fant flere ferdige manuskript

Da Tove Irene reiste til Trondheim for å rydde ut av hybelen til Sivert, lå dataen og telefonen på pulten hans, med passordene notert på en lapp ved siden av. På dataen fant hun flere ferdigskrevne manuskript. En av tekstene handlet om en gutt som heter Tomas. Han er homofil og ensom. Akkurat som Sivert.

Tove Irene bestemte seg for å utgi Siverts tekster, sammen med sine egne. Nå er boka «Hvor er lyset om vinteren?» ferdig.

Må snakke om selvmord og ensomhet

«Det føles både sårt og godt på samme tid. Jeg er stolt over alt Sivert har klart å skrive ned, alt som han ikke har greidd å sagt. Gjennom tekstene viser han dyp selvinnsikt», sier hun til God sommer Norge.

Tove Irene håper boka kan være til hjelp for andre.

«Håper at den vil bidra til at man kan snakke om selvmord, ensomhet, og det at man tørr å ta opp temaer som er vanskelige. Etter mer man snakker om det, jo mer naturlig blir det», sier hun.

Tove Irene tar opp et utrolig viktig tema. Man må tørre å snakke om selvmord og ensomhet. Del gjerne artikkelen videre for å øke fokuset på dette. 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...