Hjem Nyheter Etter den alvorlige skaden – Nå uttaler Mads (18) seg

Etter den alvorlige skaden – Nå uttaler Mads (18) seg

Mats Hildisch (18) spiller til dagen ishockey for Frisk Asker. På lørdag kolliderte han med målburet i en U21-kamp og ble alvorlig skadet.

Det var under kampen mellom Frisk Asker og Lørenskog på lørdag at hockeyspilleren Mats Hildisch (18) kolliderte stygt med målburet. For alle som observerte ulykken fremsto som svært alvorlig.

Og denne uken fikk Hildisch påvist permanente skader i ryggmargen, som har ført til lammelser. Det skriver TV 2.

Dere er gull

For første gang etter ulykken har Mats Hildisch nå uttalt seg om hvordan han har det. Det gjorde han via Instagram på onsdag.

– Som mange av dere vet har jeg fått en alvorlig skade. Under en hockeykamp fikk jeg brudd i nakken og en skade på ryggmargen, skriver Hildisch før han forteller om veien videre og beskriver hvordan støtten har vært.

– Jeg blir nå flyttet til et rehabiliteringssenter på mandag, og er klar for å jobbe mere enn noen gang. Jeg setter utrolig stor pris på alle støttende meldinger og dere er gull å ha i denne situasjonen.

Lammelse

Natt til søndag ble 18-åringen operert. Men den permanente ryggskaden har ført til lammelse.

– Det har vært en fryktelig tung og trist dag. Hele situasjonen er uvirkelig. Vi har snakket mye sammen i dag og prøvd å gjøre det vi kan. Vi må bare ta vare på hverandre, sa daglig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen til TV 2 mandag.

Svært mange har ønsket å sende oppmuntrende ord og vise sin støtte til Mads på sosiale medier. Hockeyprofilen Mats Zuccarello skriver:

«Hockeyfamilien står sammen! Vi er alle på laget ditt i den viktigste kampen du nå står ovenfor Mats! 💚«

Vi ønsker masse god bedring til Mads – trykk gjerne på deleknappen og send noen oppmuntrende ord du også!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com