Hjem Fremhevet Etter den nye videoen av kong Harald sier alle det samme: For en staselig konge vi har

Etter den nye videoen av kong Harald sier alle det samme: For en staselig konge vi har

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Etter en lengre periode med sykefravær er Kong Harald tilbake i full virksomhet, noe kongehuset markerte med en ny video på Instagram. Videoen viser et høytidelig øyeblikk hvor Kong Harald sammen med Dronning Sonja og Kronprins Haakon går om bord på Kongeskipet Norge.

Dette symboliserer starten på årets seilingssesong, et kjærkomment tegn på normalitet og tradisjon i kongefamilien.

I innlegget på Instagram uttrykker kongehuset sin entusiasme:

«Kongeskipet Norge er klart for årets seilingssesong. ⚓️ I ettermiddag gikk Kong Harald, Dronning Sonja og Kronprins Haakon om bord på Kongeskipet. Dermed er årets sesong i gang for mannskap og befal.»

Kongeskipet ligger i Frognerkilen i Oslo. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Det er spesielt bemerkelsesverdig at allerede den følgende dagen vil det finne sted en historisk seilas i Oslofjorden. For første gang skal verdens to eneste kongeskip, Norge og Dannebrog fra Danmark, seile sammen. Dette skjer i forbindelse med et statsbesøk fra Kong Frederik og Dronning Mary av Danmark. Begivenheten markerer ikke bare en viktig sosial og diplomatisk hendelse, men også en gledelig gjenopptakelse av kong Haralds plikter som Norges monark.

Under ombordstigningen inspiserte Kronprins Haakon skipet nøye for å sikre at alt var klart til bruk. Dette er en del av en lang tradisjon som går tilbake til 1948, da Kong Haakon VII mottok «Norge» som en gave fra det norske folk. Denne tradisjonelle og høytidelige embarkeringen er ikke bare en viktig del av forberedelsene til seilingssesongen, men også en stund for kongefamilien til å vise enhet og forpliktelse overfor sitt folk og land.

Det er tydelig at Kong Haralds tilbakekomst til offentlige plikter er en gledelig nyhet for mange, videoen på Instagram har snart fått 10.000 likerklikk! I kommentarfeltet finner vi kommentarer som:

«Så godt å se kongen igjen. Flott kongefamilien vår.»

«Det er bare så godt å se vår kjære og gode Kong Harald igjen😊💙🇳🇴 Hvilken flott Konge vi har, samt Dronning Sonja & Kronprins Haakon😊 Det er jo ekstra hyggelig å se Far & Sønn sammen😊 Vi har en flott Kongefamilie i landet vårt, derav ingen tvil»

«For en staselig kledd monark og kronprins vi har👏🏼»

  1. Prins Sverre Magnus
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com