Hjem Nyheter Etter gladnyheten: Dette sier «Bamsegutt» om hjelpen fra det norske folk

Etter gladnyheten: Dette sier «Bamsegutt» om hjelpen fra det norske folk

Tore Strømøys dokumentar om «Bamsegutt» har rørt det norske folk. Nå samles det inn millioner til gutten som vokste opp i barnehjem og ble sviktet av det norske systemet.

Bamsegutt er en uføretrygdet mann i 60-årene fra Rogaland. Han, hans filippinske kone og deres 13 år gamle sønn sitter fast på Filipinene. Det har de gjort i 10 år. De bor under kummerlige forhold og dårlig økonomi har hindret dem i å reise hjem igjen.

Torsdag morgen skrev vi at det Norske folk har samlet seg rundt en innsamlingsaksjon på Spleis som har som mål å få hjem Jan-Egil Granfoss og familien.

Nå har innsamlingen passert 1,3 millioner kroner!

Spleisen har beskrivelsen:

«Få familien hjem til Norge!
Etter å ha sett dokumentaren på Nrk med Tore, kjente eg at vi må kunne hjelpe Jan, kona og sønnen hjem til Norge! Systemet svikter totalt, i alle ledd virker det som. Tusen takk for at du støtter💙🙏 givergleden er stor, så nå går vi for å hjelpe familien litt rundt etableringa i Norge💙 tusen takk! Har vært i kontakt med advokat og spleis, pengene blir forvalta på trygg måte og bistand rundt det praktiske blir ivaretatt.»

Dagbladet har tatt kontakt med «Bamsegutt» for å høre hvordan han reagerer på nyheten om at det norske folk vil hjelpe han og familien tilbake til Norge. Han er i Filipinene og følger med på innsamlingen fra datamaskinen sin.

– Jeg har blitt kontaktet av flere mennesker i dag enn de siste tolv åra til sammen. Jeg har hatt en Facebook-venn i Tore lenge, men nå strømmer det på, sier han til avisen og fortsetter:

– Vi er kjempeglade for pengene. Det viktigste for oss nå er å komme oss ut av dette livet og tilbake til Norge hvor vi håper å kunne leve et normalt liv igjen.

Jan-Egil kan ellers fortelle at han sliter med mye smerter, og at det akkurat nå er en tyfon i området hvor familien bor.

Det er Liv Anne Aanestad Vold som har opprettet innsamlingsaksjonen. Hun er overveldet over responsen den har fått.

– Dette er helt fantastisk. Nå skal Bamsegutt hjem, sier hun til Dagbladet.

Innsamlingen på Spleis finner du HER.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com