in

Etter klokken 22 vil butikkene selge brød til halv pris

Image by congerdesign from Pixabay

Om du er på vei til nattevakt eller handler sent på kvelden kan du penger å spare på å hjelpe til med å redusere matsvinn.

Norske husholdninger kaster 65 millioner brød hvert år. Samtidig kastes 39 millioner brød fra dagligvarehandelen. Det betyr at ett brød kastes hvert tredje sekund døgnet rundt. Det er uøkonomisk og mange vil nok også si uetisk.

29. september er matsvinndagen. Rema 1000 markerer den ved å selge alle dagsferske brød og bakervarer til halv pris fra kl. 22. Ikke bare denne ene dagen, men heretter.


– Dette gjør vi for å kunne gi et godt tilbud til kundene våre og for at vi sammen skal bekjempe matsvinn, sier dagligvarekjeden.

– Ferske bakervarer er en av de største svinnvarene i butikk. Ved å tilby brød og bakst til halv pris etter kl. 22 vil matsvinnet forhåpentligvis gå betraktelig ned, så jeg gleder meg stort over dette, sier leder for samfunnsansvar og bærekraft i Rema 1000, Emilie Våge.

Dagligvarekjeden har forpliktet seg til å levere på FNs bærekraftsmål om å redusere matsvinn med 50 prosent innen 2030.

– Vi i Rema har satt et enda med ambisiøst mål om å redusere med hele 80 prosent innen samme tid, så dette er et klart grep som nå gjøres, for å nå dette målet, forteller Våge 

De aller fleste Rema 1000-butikkene til stenger kl. 23, slik at brød og bakervarer vil selges til halv pris den siste timen. For de butikkene som stenger tidligere enn kl. 22 jobbes det med å få på plass en løsning. På lørdager og søndager er det fra kl. 20.

Også på hjemmebane kastes det mye brød. Men visste du at du kan få tørt brød til å bli ferskt igjen ved hjelp av litt vann og en varmovn?

Slik går du frem:

1. Forvarm ovnen til 190 grader

2. Fukt hele brødet med kaldt vann fra springen

3. Legg brødet i ovnen i cirka 10 minutter. 

En annen mulighet er å bruke brød som begynner å bli tørt til ostesmørbrød eller arme riddere. Man kan også lage krutonger av det, eller tørke det helt ut i stekeovn på 100 grader og lage griljermel til for eksempel fiskegrateng eller tilslørte bondepiker.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Med ett enkelt grep kan du minske risikoen for demens med opptil 50 prosent

verdens største puslespill

Fem positive bieffekter å av legge puslespill