Hjem Nyheter Etter påske må skolen forklare barna hvorfor læreren ikke kommer på jobb

Etter påske må skolen forklare barna hvorfor læreren ikke kommer på jobb

I det lille samfunnet Torpo har en en grufull hendelse kastet lange skygger over innbyggerne. En familie på tre, Ingunn Slaatten (53) og hennes to barn, Sander (22) og Signe (18), ble funnet drept i sitt eget hjem. Det er Sør-Øst politidistrikt som nå har frigjort navnene på de drepte, i samråd med de etterlatte.

Ingunns ektemann, og far til de to barna, 59 år gamle Arne Slaatten, står anklaget for de hjerteskjærende handlingene. Politiet mistenker at han avfyrte skudd mot sin egen familie mens de sov, før han selv valgte å avslutte sitt eget liv.

– Gjennom etterforskningen er det vårt ansvar å gi så mange svar som mulig til de etterlatte, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i en pressemelding.

Denne forferdelige hendelsen etterlater et samfunn i dyp sorg. Ingunn, som var en respektert og kjær lærer ved Torpo Skule, etterlater seg et uutslettelig tomrom. Kjell Arne Haavaldsen, rektor ved skolen, minnes Ingunn som en dyktig pedagog og en varmhjertet kollega kjent for sin gode humor og evne til å lyse opp hverdagen for de rundt seg.

– Ingunn var en dyktig lærer og en veldig god kollega. Hun var blid og skapte god stemning og kom ofte med veldig gode historier, sier Kjell Arne Haavaldsen til TV 2.

Ingunn Slaaten
Ingunn vil bli dypt savnet på skolen hun jobbet som lærer på. Foto: Privat

En kollega av Ingunn forteller Dagbladet at hun var en dame som «gjorde alt for familien sin» og at det som har skjedd er helt utenkelig.

– Som familie så virket det som den perfekte familien. De la ofte ut bilder og oppdateringer om hva de hadde gjort i helger og ferier. En familie som sto sammen om alt, og støttet hverandre i alt, sier kollegaen.

Må informere elvene ved skolen

Snart returnerer 47 elever til skolebenkene på Torpo skule. Da må skolen forberede dem på en virkelighet uten deres kjære lærer. Skolen legger vekt på åpenhet og ærlighet i møte med elevenes spørsmål og følelser, samtidig som det gjøres tilpasninger basert på aldersgruppe.

For å støtte elever og ansatte gjennom denne tøffe perioden, vil prest, helsesykepleiere og en psykiatrisk sykepleier være tilgjengelige ved skolestart. Planen inkluderer også to minnestunder; én for personalet for å hedre Ingunn, og én for elever, foreldre og ansatte.

– Elever trenger å vite sannheten, men sannheten kan være veldig vanskelig og grusom. Vi må ikke prøve å lure dem ved å fortelle noe som ikke er sant, men vi må også avpasse etter alder. De største kan vi kanskje fortelle litt mer enn de yngste, også må vi ikke være redde for å si at vi ikke vet alt og ikke kan svare på alt, forteller rektor til TV 2.

Denne tragedien berører også Gol videregåande skule, hvor datteren Signe var en engasjert og omsorgsfull elev. Rektor Anita Ulsaker forteller om et samhold og en sorg som vil prege skolen lenge.

Signe Slaaten
Signe var elev ved Gol videregående skole. Foto: Privat

Sander, som var kjent som en blid og empatisk person, etterlater seg også et stort tomrom, både i arbeidslivet og i de mange livene han berørte. Hans arbeidsgiver, Frode Aaslid, uttrykker en dyp sorg over tapet av en så verdifull kollega.

Sander Slaaten
Sander blir beskrevet som en god kollega. Foto: Privat

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com