in ,

Etter utfordringene med helsa har Yngvar Numme tenkt mye på hvor heldig han er som har kona

Yngvar Numme

Barnebarna overtalte Yngvar Numme (76) til å stumpe røyken. Det kan ha vært livredderen. Og han er takknemlig for kona, Ingrid.

Da hovedpulsåren blåste seg opp og stod i fare for å sprekke, ble Dizzie Tunes-artisten Yngver Numme hasteoperert.

Han ble sprettet opp og ble liggende på sykehuset i 12 dager. Etter den dramatiske operasjonen måtte han nesten lære å gå igjen.


– Det er arvelig. Mamma hadde det samme. Derfor gikk jeg til jevnlige kontroller. Plutselig var diameteren 4 centimeter, deretter 5, så over 6 … Takk og lov for at jeg hadde stumpet røyken. Det er ikke sikkert jeg hadde fått den operasjonen hvis jeg ikke hadde sluttet, sier Yngvar Numme til VG.

Da barnebarna Nora og Magnus begynte å mase om at bestefar Yngvar måtte slutte å røyke hadde han allerede hørt det mange ganger fra legen sin.

– Vet du hva, Besse? Jeg synes du lukter vondt når du røyker, sa Nora.

Det var barnebarna som ble tungen på vektskålen.

– Det er ikke sunt å røyke, Faffa. Husk at jeg har bare én bestefar igjen, og jeg har ikke lyst til å miste deg, sa Magnus.

Etter å ha hørt dette har ikke Yngvar Numme røykt en eneste sigarett. Han har heller ikke savnet det.

– De helseutfordringene jeg har hatt, er små i forhold til hva mange andre sliter med. Jeg er blitt tatt imot av fantastiske mennesker, og kan ikke å klage på noe som helst, sier han.

Takker kona

Etter utfordringene med helsa har han mer enn en gang tenkt over hvor heldig han er som har kona Ingrid.

– Når man er yngre, tar man livet for gitt. Jo eldre man blir, jo mer takknemlig blir man over å være to. Selv om jeg selvsagt har trått til når Yngvar har hatt behov for det, har han også bidratt overfor meg. Da jeg måtte operere hoften for noen år siden, sørget han for at jeg fikk den beste pleien jeg kunne drømme om. Vi stiller opp for hverandre, sier Ingrid.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hold myggen unna med kaffegrut

ekorn

Heidi (58) la ut leker til ekornene i hagen – så begynte ting å skje