in

Etterforsker forsøk på drap ved døgnbemannet kommunal bolig i Rælingen

politi

En mann er kritisk skadd etter å ha blitt stukket i halsen med et jernrør ved en døgnbemannet bolig i Rælingen søndag. En annen mann er siktet for drapsforsøk.

– Operasjonssentralen i Øst politidistrikt ble søndag ettermiddag varslet av AMK om en mann som var utsatt for en alvorlig voldshendelse. Politiet kom raskt til stedet og pågrep gjerningsmannen, forteller Øst politidistrikt i en pressemelding.

En mann i 30-årene er siktet for forsøk på drap, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling. Etter planen skulle han vært fremstilt for Romerike og Glåmdal tingrett mandag klokka 13.00, men Romerike Blad melder at det har blitt utsatt til tirsdag.


Voldsepisoden som etterforsker karakteriseres som alvorlig og skal ha skjedd i et bemannet bokompleks i Rælingen søndag 2. januar.

– Det er igangsatt teknisk og taktisk etterforsking for nærmere å avklare omstendighetene rundt hendelsen. Fornærmede, en mann i 30-årene, ble påført alvorlige stikkskader i halsregionen, men skal være utenfor livsfare, opplyser politiet.

Av hensyn til den innledende og pågående etterforskingen har politiet ingen flere opplysninger å gi om hendelsen nå.

Romerikes blad skriver at politiet tidligere har uttalt at det skal ha vært en uoverensstemmelse på stedet i forkant av hendelsen. Det er igangsatt både teknisk og taktisk etterforskning.

– Vi prøver å nøste opp i hva som var foranledningen og hvorfor det skjedde. Det er litt for tidlig å gå nærmere inn på dette nå, skal politiet ha opplyst til lokalavisa.

– Hendelsen skjedde i en av kommunens døgnbemannede boliger, sier Ordfører i Rælingen, Ståle Grøtte, til RB.

Grøtte forteller at hans tanker går til den skadde og de pårørende, og forteller at de følger opp også andre berørte beboere og ansatte.

– Vi har satt i gang kriseteamet vårt, som er naturlig ved en så alvorlig hendelse.

Fornærmede i saken er fortsatt på sykehus men skal være utenfor livsfare.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tvillingene ble født med 15 minutters mellomrom -i forskjellige år

Line Vold

Nå er Omikron-varianten dominerende i Norge