Hjem Nyheter Ettersøkt iscenesatte sin egen død i USA – funnet i sprell levende live i Skottland

Ettersøkt iscenesatte sin egen død i USA – funnet i sprell levende live i Skottland

Nicholas Rossi (35) er ettersøkt for voldtekt og overfallsvoldtekt i USA. Ugjerningene skal ha funnet sted i 2008 og i 2018. I 2020 sa imidlertid dødsannonsen til Rossi at han var død av kreftformen non-Hodgkin lymfom.

I 2021 ble en mann arrestert etter å ha opptrådt truende på et sykehus i Glasgow i Skottland der han ble behandlet for covid-19.

Mannen som i Skottland gikk under navnet Arthur Knight og hevdet han var en irsk immigrant uten gjenlevende foreldre.

Ettersom politiet måtte ta hånd om mannen som skapte furore på det skotske sykehuset, ble det tatt fingeravtrykk. Og da de ble lagt inn i databasen, matchet de fingeravtrykkene til Nicholas Rossi som allerede lå i Interpol.

Nå venter trolig en retur over Atlanteren for den kreative mannen, og der venter også rettsvesenet på ham.

– Jeg ble til syvende og sist tilfreds med sannsynlighetsbalansen, med bevisene for fingeravtrykk, fotografier og tatoveringsbevis. Dette er støttet av bevisene for at det har skjedd navneendringer, så vi antar at Knight faktisk er Nicholas Rossi, personen som søkes utlevert av USA, sier dommer Norman McFadyen i Edinburgh ifølge NBC News. Den skotske dommeren anbefaler at mannen sendes ut av Skottland og inn i USA.

En endelig rettsavgjørelse på returnering av mannen til USA vil bli avgjort i mars 2023.

I en uttalelse sier statsadvokaten i Utah, David Leavitt, at Nicholas Rossi er etterlyst i Utah på grunn av voldtektsanklager. Han la til at Rossi også er kjent som Nicholas Alahverdian, Nicholas Brown, Arthur Winston Brown og Arthur Knight Brown.

Leavitt takker også politiet i Skottland for deres årvåkenhet.

Rossi er siktet for en voldtekt på en da 21 år gammel kvinne. Den fant sted 13. september 2008. I tillegg er han siktet for overfallsvoldtekt i Utah i 2018.

En advokat som tidligere har representert Rossi sa at han ikke kjøpte historien helt da han ble informert om at Rossi skulle ha dødd i 2020.

– En del av meg syntes det var litt mistenkelig, sier advokaten som tidligere har representert Rossi.

– Jeg fant omstendighetene litt mistenkelige. Men på den annen side aksepterte jeg det kona hans fortalte meg. Jeg mener, jeg vil ikke fornærme noen ved å si at de ikke er døde, sier advokaten.

Påtalemyndighetene i Utah sier de har nok DNA-materiale fra Rossi til å bevise at det er han.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com