Hjem Nyheter EU med forbud mot engangsplast – sugerør og Q-tips blir forbudt også i Norge

EU med forbud mot engangsplast – sugerør og Q-tips blir forbudt også i Norge

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

De siste årene har vi mer og mer fått øynene opp for hva all plasten gjør med naturen og havene våre. Nå tar EU grep mot engangsplast. 

Naturkatastrofene forårsaket av plast har blitt viden kjent de siste årene. I sommer skrev vi blant annet om hvalen i Thailand som ble funnet med 80 plastposer i magesekken.

Forsøplingen er enorm og kloke hoder strever med å finne ut av hvordan vi skal få redusert de enorme mengdene plast som hvert år havner i naturen og til slutt i havet.

EU forbyr engangsplast 

En rekke bedrifter har allerede tatt grep og byttet ut engangsplast. McDonald’s skal for eksempel droppe bruken av sugerør i plast.

Onsdag denne uken melder flere medier at EU vil komme med et forbud mot en rekke plastgjenstander. Forbudet vil tre i kraft i løpet av to år, og vil også gjelde i Norge.

LES OGSÅ: Dette bildet ryster norske naturelskere

I følge TV 2 vil disse produktene bli forbudt:

  • Plastbestikk
  • Plasttallerkener
  • Plastkopper
  • Sugerør av plast
  • Visse typer matbeholdere av plast
  • Visse typer drikkebeholdere av plast
  • Bomullspinner av plast

Vi trenger en samlet verdensbefolkning som må ta tak dersom vi skal få stoppet den grusomme utviklingen med plast i havene våre. Det må produserer mindre plast, vi som forbrukere må velge produkter uten plast og ikke minst passe på at vi kildesorterer og ikke kaster søppel i naturen.

Miljøvern er viktig, og det er ingen grunn til å bruke mer plast enn aller høyst nødvendig. Spesielt ikke siden det allerede finnes fullgode erstatninger som på ingen måte er til skade for omgivelsene eller miljøet som sådan. Del artikkelen hvis du er enig!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com