in , ,

Europa strammer til – opptøyer i en rekke byer

skjermdump video Kronen Zeitung

Det meldes om opptøyer i en rekke Europeiske byer etter at det igjen er innført strenge korona-tiltak for å få bukt med den økende smittebølgen som nå brer seg i flere europeiske land.

Kun dager etter at Østerrike innførte en lockdown for uvaksinerte, kunngjorde landet ifølge BBC fredag at det blir lockdown for alle, også vaksinerte, fra og med mandag.

Kansler Alexander Schallenberg sa at nedstengingen maksimalt vil vare i 20 dager og at det ville bli lovpålagt å vaksinere seg fra 1. februar 2022.

Schallenberg reagerer på rekordhøye smittetall og at vaksinasjonsnivåene i Østerrike stiller landet i vest-europeisk jumboklasse.

«Vi vil ikke ha en femte bølge,» sa Schallenberg da det ble besluttet å stenge ned landet igjen, ifølge kansleren maks til 12. desember. Under nedstengningen stenger alle butikker, restauranter, frisører og kulturarrangementer.

Røykbomber og flasker mot politiet

Lørdag ble politiet i Wien møtt av rasende demonstranter som har kastet røykbomber og flasker mot ordensmakten. 38.000 demonstranter møtte opp i hovedstaden, skriver den østerrikske avisen Kronen Zeitung. Lørdag ettermiddag var minst ti mennesker pågrepet i demonstrasjonene.

View this post on Instagram

A post shared by Aperio Media (@aperiomedia)

Demonstrasjonene i Wien endte med at enkelte oppmøtte kastet røykbomber og flasker mot politiet.

Mange andre europeiske land innfører restriksjoner etter hvert som saker dukker opp.

Demonstrasjoner i Zagreb – journalist angrepet

Også i Kroatias hovedstad Zagreb har folk en stor folkemengde protestert mot koronatiltak og koronapass lørdag.

VG melder at RTL-journalisten Goran Latkovic ble angrepet da han rapporterte fra demonstrasjonen. Ifølge RTL ble han slått i ribbeina og i bakhodet.

– Jeg fordømmer på det sterkeste angrepet, skriver Kroatias kultur- og medieminister Nina Koržinek ifølge VG på Twitter.

RTL skriver at uoffisielle estimater anslo 10.000 til 20.000 deltagere i demonstrasjonen.

Italia demonstrerer

Også i Roma var det demonstrasjoner lørdag, og i den nord-italienske byen Milano kom det ifølge VG til sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Pandemien har rammet Italia hardt. Landet hadde ifølge NRK en periode flere koronadødsfall i døgnet enn det Kina hadde da epidemien var på sitt verste.

Det er fortsatt strenge restriksjoner i landet, og man må blant annet vise grønt pass for å få gå på kontoret eller dukke opp på fysisk undervisning ved flere av landets utdanningsinstitusjoner.

Demonstranter skutt i Rotterdam

Minst syv ble skadet, det ble løsnet skudd og det brant i gatene fredag kveld da en demonstrasjon mot den nederlandske regjeringens koronatiltak utartet seg til opptøyer, melder VG.

Minst 51 personer, rundt halvparten mindreårige, skal være pågrepet etter opptøyene. Demonstrantene satte fyr på ting, skjøt fyrverkeri og kastet ting mot politi og brannvesen.

To demonstranter er innlagt på sykehus etter at de ble skutt.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Det spøker for Solskjærs fremtid i Manchester United – hastemøte i klubben

politi

Politiet avdekket profesjonell narko-liga i Tromsø: 13 siktet og 8 pågrepet