Forsiden Kjendisnytt Europris-arving og blogger Maria Høili truer med søksmål etter å ha blitt...

Europris-arving og blogger Maria Høili truer med søksmål etter å ha blitt kalt «nazi-arving»

Det var rødt-politiker Sofia Rana som kalte Maria Høili for «nazi-arving» etter at sistnevnte delte en artikkel på Facebook fra den nynazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelse». Nå truer Maria Høili med søksmål.

«Saken er sendt inn til advokat og kommer til å bli forfulgt. Noe mer ønsker jeg ikke uttale meg om», skriver Maria Høili i en melding til Klassekampen.

«Den nordiske motstandsbevegelse» er en åpen nazistisk organisasjon.

Reklame

Sofia Rana reagerte kraftig på posten. I ett Facebook-innlegg kalte hun Høili «nazi-arving», og i et annet innlegg skrev hun: «Kan man slutte å sleike ryggen til rike rasister?»

Vil ikke beklage

Sofia Rana sier til Klassekampen at hun ikke vil beklage det hun har skrevet.

«Nei. Det vil jeg ikke. Det jeg har gjort, er å påpeke det rasistiske i det Høili har skrevet, og at hun har delt fra en nynazistisk nettside. Det eneste jeg kanskje kan beklage, er hvis noen assosierer andre av hennes familiemedlemmer med nynazismen, det er kun Maria Høili som er ansvarlig for det hun har delt», sier hun.

Sprer rasistisk innhold

Rana har tidligere sagt til Nettavisen hun syntes Facebook-posten til Høili var høyst problematisk.

«Hun er jo en person som blir intervjuet, har hatt en tv-serie og har en tilhengerskare. Sakene hun poster blir delt mye, så hun bidrar til å spre rasistisk innhold og øke fremmedfrykt», sa hun.

LES OGSÅ
Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Var ikke klar over kilden

Saken Maria Høili postet hadde tittelen «Imam: – Seksuelt samleie med sin biologiske datter er fullt tillatt.» Hun fikk stor motstand i kommentarfeltet.

Maria Høili
Maria Høili. Foto: Privat

«Jeg var ikke klar over hvem som var kilden bak artikkelen og jeg tar sterk avstand fra nazister. Jeg håpet å få en saklig diskusjon på dette meget alvorlige tema om barneekteskap, men det hele ble tilkludret med at jeg hadde delt en lenke som tilhører en ideologi jeg ikke støtter», sa Maria Høili til Nettavisen den gangen.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT