fredag, desember 13, 2019
Kjendisnytt Europris-arving og blogger Maria Høili truer med søksmål etter...

Europris-arving og blogger Maria Høili truer med søksmål etter å ha blitt kalt «nazi-arving»

-

Det var rødt-politiker Sofia Rana som kalte Maria Høili for «nazi-arving» etter at sistnevnte delte en artikkel på Facebook fra den nynazistiske organisasjonen «Den nordiske motstandsbevegelse». Nå truer Maria Høili med søksmål.

«Saken er sendt inn til advokat og kommer til å bli forfulgt. Noe mer ønsker jeg ikke uttale meg om», skriver Maria Høili i en melding til Klassekampen.

«Den nordiske motstandsbevegelse» er en åpen nazistisk organisasjon.

Sofia Rana reagerte kraftig på posten. I ett Facebook-innlegg kalte hun Høili «nazi-arving», og i et annet innlegg skrev hun: «Kan man slutte å sleike ryggen til rike rasister?»

Vil ikke beklage

Sofia Rana sier til Klassekampen at hun ikke vil beklage det hun har skrevet.

«Nei. Det vil jeg ikke. Det jeg har gjort, er å påpeke det rasistiske i det Høili har skrevet, og at hun har delt fra en nynazistisk nettside. Det eneste jeg kanskje kan beklage, er hvis noen assosierer andre av hennes familiemedlemmer med nynazismen, det er kun Maria Høili som er ansvarlig for det hun har delt», sier hun.

Sprer rasistisk innhold

Rana har tidligere sagt til Nettavisen hun syntes Facebook-posten til Høili var høyst problematisk.

«Hun er jo en person som blir intervjuet, har hatt en tv-serie og har en tilhengerskare. Sakene hun poster blir delt mye, så hun bidrar til å spre rasistisk innhold og øke fremmedfrykt», sa hun.

Var ikke klar over kilden

Saken Maria Høili postet hadde tittelen «Imam: – Seksuelt samleie med sin biologiske datter er fullt tillatt.» Hun fikk stor motstand i kommentarfeltet.

Maria Høili
Maria Høili. Foto: Privat

«Jeg var ikke klar over hvem som var kilden bak artikkelen og jeg tar sterk avstand fra nazister. Jeg håpet å få en saklig diskusjon på dette meget alvorlige tema om barneekteskap, men det hele ble tilkludret med at jeg hadde delt en lenke som tilhører en ideologi jeg ikke støtter», sa Maria Høili til Nettavisen den gangen.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...