Moren kunne ikke forstå hvorfor hennes 3-år gamle datter plutselig ble så dårlig. Hun kunne knapt stå på bena.

Den amerikanske moren Amanda Lewis skulle legge datteren sin da tilstanden oppsto. Moren har skrevet et innlegg på Facebook og lastet opp en video av datteren. Hun ønsker å advare andre foreldre mot sykdommen som kan forårsakes av flått.

Hun skriver:

– Evelyn begynte å oppføre seg rart i går kveld, litt før leggetid. Hun ville ikke komme opp av badekaret da jeg skulle ta pyjamas på henne, og var generelt svært urolig. Jeg ble liggende i sengen med henne hele natten. 

Om morgenen klarte hun ikke å stå opp. Hun klarte nesten ikke å gå eller krype, armene var også som lammet. Vi filmet henne slik at vi kunne dokumentere tilstanden hennes og dro raskt til sykehuset. 

Foto: CBS

Legene tok raskt grep på sykehuset. De hadde ikke sett mange tilfeller av denne type symptomer, men en snarrådig lege fikk raskt en mistanke om at Evelyn var blitt bitt av en flått. Og ganske så riktig, da de undersøkte jenten, fant de en flått i hodebunnen hennes.

Symptomene til Evelyn var forårsaket av bakterien borrelia, dette kan medføre lammelse i kroppen.

Evelyn ble satt på antibiotika og dagen etter var hun bra igjen. Men i verste tilfelle så kan borellia slå deg ut i flere år.

LES OGSÅ
Nytt studie konkluderer: 5 % av kreftsykdommer skyldes dårlig kosthold

I følge Aftenposten råder Preben Ottensen i Folkehelsa folk som er blitt bitt av flått til å fjerne den med pinsett umiddelbart. Ifølge ham blir de fleste som blir bitt av flått ikke syke, men får du en rød ring rundt bittet bør du kontakte lege.

Amanda Lewis understreker hvor viktig det er å kjenne til de forskjellige symptomene for foreldre.

– Min mann og jeg er fremdeles i sjokk over at dette kunne ramme vår lille datter, og vi ønsker å kunne spre bevissthet rundt dette temaet. Dersom barna eller kjæledyrene dine får vansker med å bevege armer eller føtter, så se etter flått på kroppen deres.

Nedenfor kan du se den skremmende videoen av Evelyn. Del gjerne saken videre på Facebook for å gjøre flere mennesker oppmerksom på dette symptomet på borrelia.