Hjem Kjendisnytt Exit fra Mesternes Mester: – Rent fysisk var det nok ingen tvil om hvem som var den dårligste

Exit fra Mesternes Mester: – Rent fysisk var det nok ingen tvil om hvem som var den dårligste

Denne uken var det den tidligere orienteringsløperen Hanne Staff (50) som måtte pakke kofferten etter natt-test i Mesternes Mester.

Hun er dermed den tredje pensjonerte idrettsutøveren som må forlate konkurransen, etter at Ezinne Okparaebo av helsemessige grunner så seg nødt til å trekke seg helt i starten av årets Mesternes Mester. Ezinne fortalte at hun har slitt med ettervirkninger av korona, og sa at siden det som kom ville være en lagkonkurranse, ville hun ikke ødelegge for laget.

Uka etter Ezinne trakk seg, ble det sjokk-exit for den tidligere bryteren Stig-André Berge.

– Det var som å ryke ut i OL-kvalifikasjonen og aldri komme til OL. Det var et stort nederlag, sa Stig-André til Nettavisen etter at det ble kjent at det var han som røk ut fra det populære programmet.  

Han røk ut etter natt-test mot håndballspilleren Linn Jørum Sulland. Mens vi får Mesternes Mester servert hver uke, er det i realiteten kun en dag mellom for deltagerne. Så da Linn kom i natt-test også i det påfølgende programmet betyr det at hun hadde natt-test to dager på rad. Og det merket hun.

I den andre natt-testen til Linn, ble hun slått ut av den tidligere  langrennsløperen Ola Vigen Hattestad.

Etter at deltagerne hadde konkurrert i de ulike utfordringene var det den tidligere orienteringsløperen som lå nederst på tabellen. Hun fikk dermed det sure oppdraget å velge en konkurrent til natt-test. Det ble tidligere kickbokser, Andreas Lødrup.

– Jeg hadde jo lyst til å bli der. Jeg tenkte: «Fader, tenk om jeg kunne klart å ta det». Men jeg vet jo at med den idretten Andreas kommer fra, så hadde han et favorittstempel, og det innfridde han. Men det har vært gøy å oppleve det. Så skulle jeg selvsagt gått seirende ut av det, men det var en fair kamp. Det forteller Hanne Staff til Romerikes Blad.

Denne uka var temaet utholdenhet – og Hanne var ukesfavoritten.

– Det er rart å gå ut på utholdenhet for det er jo det jeg kan. Samtidig er det ingen av øvelsene som er noe man har drevet med. Det er noe helt annet, og det er det som er gøy også. Det gjør det mer uforutsigbart for både deltakerne og de som ser på. Så det er helt greit. Jeg følte jeg hadde fått være med lenge. Det var min tur, og det var greit, sier hun.

Orienteringsløperen fra Nittedal forteller videre at det å delta i Mesternes Mester totalt sett var en veldig hyggelig opplevelse – til og med i «taperhuset».

– Vi hadde det hyggelig etterpå også – i «taperhuset». Vi blir jo flytta over slik at vi ikke forstyrrer de andre. Også er man jo spent på hvem den neste som kommer er. Alle hadde jo selvfølgelig lyst til å være med lenger, men vi vet jo hva som gjelder.

Hun kjente likevel litt på det når hun ikke presterte så godt som hun ønsket. Da skjedde det at hun var litt nedfor og flau .

– Husker Frode Johnsen ville trøste meg litt og sa at «vi er her for det vi har gjort tidligere og ikke for vinne «Mesternes mester»». Det har han jo veldig rett i, sier Hanne i et intervju med avisa VG.

Dette var ikke første forespørselen den mestvinnende norgesmesteren gjennom alle tider har fått om å delta i det populære programmet.

– Jeg er blitt spurt om å være med i «Mesternes mester» flere ganger tidligere. Men har takket nei. Har ikke følt at det å konkurrere igjen er det jeg har hatt mest lyst til. Samtidig er det fint å vise frem mangfoldet i idretten og det er også en anerkjennelse av orienteringssporten. Det var en medvirkende årsak til at jeg takket ja denne gangen, sier hun til VG.

Hanne Staff ble verdensmester i orientering fire ganger før hun la opp i 2004. Med sine 27 individuelle NM-gull er hun den mestvinnende norgesmester gjennom alle tider.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com