Hjem Kjendisnytt Exit-skaperen lager dramaserie av kjærlighetshistorien mellom norske Marianne Ihlen og Leonard Cohen

Exit-skaperen lager dramaserie av kjærlighetshistorien mellom norske Marianne Ihlen og Leonard Cohen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den verdenskjente kjærlighetshistorien mellom norske Marianne Ihlen og Leonard Cohen blir dramaserie. Exit-skaper Øystein Karlsen har manus og regi.

– «So long, Marianne» er en vakker historie om unge mennesker som lengter etter kjærligheten, og som både finner og mister den. De er på søken i livet, de prøver å finne ut hvem de er, og hvem de vil bli, sier Marianne Furevold-Boland, eksekutiv produsent i NRK Drama.

På den greske øyidyllen Hydra møter vi den norske forfatteren Axel Jensen, Marianne Ihlen og Leonard Cohen.  Serien er et relasjonsdrama mellom de tre, samtidig som den følger Cohens karriere fra blakk og ukjent poet til verdensstjerne.

To produksjonsselskap skal lage serien, det ene er norske Redpoint Productions AS, som eies av serieskaper Øystein Karlsen. Han står også for manus og regi på serien som er i forproduksjon. Serien skal etter planen starte innspilling i februar 2023.

– Det høres kanskje rart ut når det kommer fra meg, men slik verden er nå føles det plutselig viktig å lage noe som er livsbejaende. Serien handler om å være ung og leite etter sin plass i verden, samtidig som den er en hyllest til livet og det å våge å elske, selv om man vet det kommer til å gjøre vondt. «So long, Marianne» handler om å drømme stort uten å be om unnskyldning for det, samtidig som man setter pris på det som er lite og her og nå. Med alt som omgir oss, er det kanskje de eneste tingene det er mulig å holde fast i, sier Karlsen.

Karlsen står bak serier som «Exit», «En natt», «Dag» og «Lillyhammer».

– Det er høy kvalitet over arbeidet til Øystein Karlsen. Han skaper dramaserier som både er spennende og emosjonelle. Vi tror «So long, Marianne» kan bli et tidløst drama som går rett i hjertet, sier Furevold-Boland.

Serien er utviklet av Redpoint, og gitt at resten av finansieringen kommer på plass skal selskapet produsere serien sammen med London-baserte Buccaneer Media. NRK delfinansierer og vil ha distribusjonsrettigheter for «So long, Marianne» i Skandinavia. Det er ikke bestemt hvem som skal spille i serien.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com