torsdag, mai 28, 2020

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Mest lest nå

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte opp igjen.

– Det er en krise for alle. Så vidt jeg vet så har alle stengt, og ingen vet hvor langvarig dette blir. Mange blir arbeidsløse og må stenge. Restaurantbransjen er utsatt, sier Eyvind Hellstrøm til God kveld Norge, ifølge TV 2.

Han forteller videre at han har vært i kontakt med mange kokker som er frustrerte. Han syns også det var veldig uklart i starten hvem som måtte stenge.


– Det har vært mye usikkerhet rundt om man må stenge. Det har vært litt uklart i forhold til pålegg. Hvem skal stenge? Restauranter? Puber?, spør mesterkokken, og legger til:

– Jeg tenker at det eneste riktige er å stenge ned alt sammen og holde seg hjemme. Selv om det er tøft.

Deler kjøkkenvideoer

Eyvind selv har holdt motet oppe ved å filme seg selv på kjøkkenet. På Instagram, deler han videosnutter med oppskrifter og framgangsmåter.

– Det er en fantastisk måte å spre både kunnskap og inspirasjon. Sette i gang hygge hos folk, så ikke hele nasjonen går i psykose. Det handler om formidling og enkle grep på kjøkkenet, sier han til God kveld Norge.

Kokken røper at det var samboeren, Anita Rennan (40), som kom på ideen. Det er hun som filmer og som har ansvaret for det tekniske.

– Anita har vist seg som en stødig kamerakvinne. Selv er jeg rimelig tilbakestående der. Maten vår gir oss mye glede i en underlig og avgrenset hverdag, sier han.

Sinnsykt forslag

71-åringen er ikke bare glad i mat, han er også lidenskapelig opptatt av vin. Da forslaget om å stenge Vinmonopolet kom, reagerte han kraftig.

«Haha. Sinnsykt forslag, skikkelig gjennomtenkt», skrev han på Instagram.

– Folk må ha mat, også må vi ha noe å drikke. Da tenker jeg at å stenge polet er et dustete forslag. Polet må sidestilles med dagligvarebutikker. Vin er helse. Det er helse på linje med fisk, grønnsaker, kjøtt, og alt man trenger, sier han.

Takker for all støtte

I et innlegg på Instagram har Hellstrøm takket for alle de positive tilbakemeldingene han får på videoene.

«Tusen takk for fantastisk respons og overveldende positive tilbakemeldinger!
Alle tilbakemeldinger, bilder og heiarop gir oss motivasjon til å fortsette. Lek dere med fremgangsmåte og tilbehør. Det er det som er gøy med kokekunsten – kreativitet og energi! Vi skulle veldig gjerne svare hver enkelt av dere, fulgt gode innspill og lagt ut oppskrifter. Vi gjør dette utelukkende for å skape litt inspirasjon. Dette er ikke business for oss.

Jeg lager maten etter enkle prinsipper og etter hva vi har tilgjengelig i disse vanskelige tider. All min kjærlighet til Anita, som hadde idèen, som filmer og hjelper meg med å få dette ut i verden, i tillegg til å ha en fulltidsjobb (og i tillegg være mamma). Alt vi ønsker er å spre ren matglede og inspirasjon i denne utfordrende tiden vi er inne i. Ta godt vare på hverandre, og husk å vaske hendene», skriver han.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Tusen takk for fantastisk respons og overveldende positive tilbakemeldinger! Alle tilbakemeldinger, bilder og heiarop gir oss motivasjon til å fortsette. Lek dere med fremgangsmåte og tilbehør. Det er det som er gøy med kokekunsten – kreativitet og energi! Vi skulle veldig gjerne svare hver enkelt av dere, fulgt gode innspill og lagt ut oppskrifter. Vi gjør dette utelukkende for å skape litt inspirasjon. Dette er ikke business for oss. Jeg lager maten etter enkle prinsipper og etter hva vi har tilgjengelig i disse vanskelige tider. All min kjærlighet til Anita, som hadde idèen, som filmer og hjelper meg med å få dette ut i verden, i tillegg til å ha en fulltidsjobb (og i tillegg være mamma). Alt vi ønsker er å spre ren matglede og inspirasjon i denne utfordrende tiden vi er inne i. Ta godt vare på hverandre, og husk å vaske hendene❣️Foto av @agnete_brun

Et innlegg delt av Eyvind Hellstrøm (@hellstroms_verden)

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter