in

De færreste ser illusjonen i dette bildet – gjør du?

Du trodde kanskje at optiske illusjoner var en ny oppfinnelse? Vel, da kan vi fortelle deg at du tar gruelig feil. Verdens første optiske illusjon er fra helt tilbake til 1888 og ble opprinnelig laget som et postkort.

Kunstneren bak illusjonen er kjent som WE Hill, og firmaet han produserte den for var Anchor Buggy Company. Hva som var selve motivet bak motivet vites ikke med sikkerhet, men siden 1888 har illusjonen gått som en farsott verden over.

Kan du se hva motivet skjuler?

Du skal få et lite hint. Hill kalte illusjonen for «den unge og gamle kvinnen».

I begynnelsen virket det ikke som om så veldig mange forsto illusjonen, for de så enten det ene eller det andre. Men så var det noen som tydeligvis ikke så det samme, og diskusjonen var i gang. Ikke lenge etter ble illusjonen etterspurt også andre steder, og det ble hurtig populært.

Ok, du får et hint til. Det er to kvinner på bildet. En ung og en gammel. Ser du det nå?

Hvis ikke er det ingen grunn til fortvilelse. Millioner av mennesker verden over prøver seg hele tiden, men heller ikke alle dem ser det ved første øyekast. Prøv igjen.

Siste hint. Den unge kvinnen kikker vekk fra leseren – mot venstre. Den gamle kvinnen kikker mot leseren, også mot venstre. Ser du det nå?

Sitter du fortsatt fast kan du se videoen nedenfor – da burde du se det. Lykke til!

Del gjerne hvis du synes andre burde få ta del i denne fantastiske illusjonen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hvilken vei kjører bussen?

Ser du en mann eller en hund på dette bildet?