Hjem Kjendisnytt Familiemannen Dag Otto benytter alle muligheter til å være sammen med kone, barn og barnebarn

Familiemannen Dag Otto benytter alle muligheter til å være sammen med kone, barn og barnebarn

Dag Otto Lauritzen har i en årrekke vært et populært fjes på tv-skjermen, men selv om han belønnes med priser og popularitet så er det familien som er det viktigste for den tidligere proffsyklisten.

Dag Otto Lauritzen er å se overalt: På TV, boklanseringer og spørreleker.

– Han har litt lopper i blodet, så han må jo bare holde på, har kona Ellen tidligere uttalt i et intervju med Klikk.no.

Ekteparet har holdt sammen i 40 år, og det har blitt to barn og fire barnebarn. Og selv om Dag Otto er travelt opptatt med de mange prosjektene sine så prioriterer han alltid å bruke ledig tid til å være sammen med familien sin.

– Jeg jobber og reiser mye, men vi benytter oss av alle muligheter til å være sammen med familien, forteller han i et intervju med Nettavisen.

Dag Otto Lauritzen og kona Ellen bor i Grimstad. 500 meter unna bor sønnen Stian og svigerdatter Tiril Sjåstad Christiansen. Dermed er de to barnebarna, Vega og Skage, i gangavstand fra Dag Otto og Ellen. I tillegg til Vega og Skage, har Dag-Otto og Ellen to barnebarn til. Også de bor like ved.

– Det er helt fantastisk. Barnebarn er jo livets dessert, og jeg elsker å være bestefar, sier Dag Otto til Nettavisen.

Han har tidligere uttalt til ukebladet Her og Nå at det å få tid med barnebarna helt fra de er små er en prioritet. Til ukebladet sier han at innspillingsukene med Kompani Lauritzen, der han er mye borte, er en utfordring.

Den strenge maska fra leir-livet i realityserien legger han også av seg når han drar fra kompani-rekruttene og kommer hjem til barnebarna:

– Jeg er jo ikke like streng med dem som jeg er med deltagerne i «Kompani Lauritzen», sier han til Her og Nå.

Jobber med demens

Dag Otto Lauritzen har blitt ambassadør og motivator for det norske velferdsteknologiselskapet VilMer. Han ønsker å spre budskapet om viktigheten av økt mosjon, aktivitet og sosialisering i de eldres hverdag, enten de bor på sykehjem, institusjoner eller alene hjemme.

– Aktivitet kan erstatte mange piller. Ensomhet og inaktivitet blant eldre er et stort og økende samfunnsproblem. En av mine store drivkrefter har alltid vært å inspirere og motivere mennesker til å ta vare på helsen gjennom fysisk trening og mosjon. VilMer sørger gjennom sine løsninger for å skape mange gode øyeblikk for eldre og personer med demens, sier sier Dag Otto Lauritzen.

Demens i nær familie

– Da forespørselen kom tidlig på vårparten, om jeg ville engasjeres som en godt voksen «influenser» for fysiske opplevelser og personsentrert eldreomsorg, var jeg ikke i tvil om at dette var et tema jeg både brenner for og vil jobbe med. De siste årene har jeg opplevd sorgen og håpløsheten tett på kroppen gjennom demens og ensomhet i nær familie, samtidig som jeg har sett hvor mye gnist og glede som kan mobiliseres med gode, enkle hjelpemidler og litt bedre tid til hver enkelt av de eldre og pleietrengende, sier han.

VilMer er et norsk gründerselskap som ble startet i 2017. Selskapet utvikler og tilbyr en rekke sosiale og teknologiske løsninger for personsentrert eldreomsorg, og leverer i dag produkter og tjenester til mer enn 100 kommuner i Norge og Sverige.

  1. Dag Otto Lauritzen
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com