lørdag, desember 7, 2019
Nyheter Familien ble nektet på restauranten fordi datteren satt i...

Familien ble nektet på restauranten fordi datteren satt i rullestol

-

Jimmy Nilsson og familie hans var på ferie i Malmö, og skulle spise på restauranten Piccolo Mondo. Men deres datter, Svea (5), ble nektet adgang fordi hun satt i rullestol.

«Jeg har aldri vært med på noe liknende. Det er trist at dette skjer i Sverige i år 2019», sier Jimmy Nilsson til Aftonbladet.

Lille Svea ble født i uke 24 og veide bare 550 gram ved fødselen. Den altfor tidlige fødselen, førte til at Svea fikk en hjerneblødning som igjen førte til hjerneskader. Svea har gjennomgått 23 operasjoner, og er i dag mye bedre. Men hun kan ikke gå, og er avhengig av den spesialtilpassede rullestolen sin.

Foto: privat

Da familien kom til restauranten, var det helt fullt på uteserveringen. Men det var ledige plasser inne i restauranten.

«En servitør kom og sa at vi kunne sitte der inne, men at vognen måtte bli igjen utenfor. Han pekte utenfor selve uteserveringen. Jeg forsøkte å forklare han at det ikke var en vogn men hennes rullestol, som er en spesialtilpasset rullestol som hun trenger, og at den er altfor dyr til å bare settes igjen utenfor restauranten», sier Jimmy.

Servitøren forklarte at det var en del av deres policy, ingen vogner var tillatt i restauranten.

«Da sa jeg: Bare så jeg forstår dette rett, ingen handicappede personer som kommer hit med rullestol eller liknende hjelpemidler er velkomne her», sier Jimmy.

Svaret han fikk var: «Nei».

Foto: Privat

Mener Jimmys versjon ikke var sann

«Da eksploderte min kone. Jeg sa til henne at vi tar med oss familien herfra nå. Deretter gikk jeg og pratet med personalet og fikk navnet til eieren. Så gikk jeg», sier Jimmy.

Samme kveld, skrev Jimmy et innlegg på Facebook om hendelsen. Restauranten svarte med et eget innlegg på sin Facebook-side, der de skrev at det Jimmy skrev ikke var sant.

Familien har nå anmeldt restauranten til Diskrimineringsombudsmannen.

Foto: Privat

Har misforstått

Da Aftonbladet tok kontakt med restauranten, valgte de å beklage hendelsen:

«Jeg har pratet med vår ansatt som tok imot familien. Han er ikke hundre prosent svensktalende, og han har misforstått situasjonen. Han er veldig lei seg og ber så mye om unnskyldning», sier hun.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Lisa Tønne med ny karriere – Blir travkusk

Komiker og podcaster Lisa Tønne har som mål å debutere som travkusk til våren. De to siste månedene har hun trent hardt i en...

Etter sønnen tok livet sitt, fant Tove Irene et helt bokmanus på pc-en hans

Sivert (20) valgte å avslutte livet sitt en natt i februar for snart fire år siden. Da foreldrene hans kom til hybelen, sto pc-en...

Farmen-Agna om lammelsene etter blåttbittet: – Visste ikke hvor galt det var

Søndag er det semifinale i Farmen. Og en av de tre som står igjen, er Agna Hollekve. Hun fikk påvist borreliose under oppholdet etter...