Forsiden Nyheter Familien ble nektet på restauranten fordi datteren satt i rullestol

Familien ble nektet på restauranten fordi datteren satt i rullestol

Jimmy Nilsson og familie hans var på ferie i Malmö, og skulle spise på restauranten Piccolo Mondo. Men deres datter, Svea (5), ble nektet adgang fordi hun satt i rullestol.

«Jeg har aldri vært med på noe liknende. Det er trist at dette skjer i Sverige i år 2019», sier Jimmy Nilsson til Aftonbladet.

Lille Svea ble født i uke 24 og veide bare 550 gram ved fødselen. Den altfor tidlige fødselen, førte til at Svea fikk en hjerneblødning som igjen førte til hjerneskader. Svea har gjennomgått 23 operasjoner, og er i dag mye bedre. Men hun kan ikke gå, og er avhengig av den spesialtilpassede rullestolen sin.

Reklame

Foto: privat

Da familien kom til restauranten, var det helt fullt på uteserveringen. Men det var ledige plasser inne i restauranten.

«En servitør kom og sa at vi kunne sitte der inne, men at vognen måtte bli igjen utenfor. Han pekte utenfor selve uteserveringen. Jeg forsøkte å forklare han at det ikke var en vogn men hennes rullestol, som er en spesialtilpasset rullestol som hun trenger, og at den er altfor dyr til å bare settes igjen utenfor restauranten», sier Jimmy.

Servitøren forklarte at det var en del av deres policy, ingen vogner var tillatt i restauranten.

«Da sa jeg: Bare så jeg forstår dette rett, ingen handicappede personer som kommer hit med rullestol eller liknende hjelpemidler er velkomne her», sier Jimmy.

LES OGSÅ
Etter 20 år fikk Arne (91) endelig tatt en dukkert i havet igjen. Hjemmetjenesten sørget for at drømmen gikk i oppfyllelse

Svaret han fikk var: «Nei».

Foto: Privat

Mener Jimmys versjon ikke var sann

«Da eksploderte min kone. Jeg sa til henne at vi tar med oss familien herfra nå. Deretter gikk jeg og pratet med personalet og fikk navnet til eieren. Så gikk jeg», sier Jimmy.

Samme kveld, skrev Jimmy et innlegg på Facebook om hendelsen. Restauranten svarte med et eget innlegg på sin Facebook-side, der de skrev at det Jimmy skrev ikke var sant.

Familien har nå anmeldt restauranten til Diskrimineringsombudsmannen.

Foto: Privat

Har misforstått

Da Aftonbladet tok kontakt med restauranten, valgte de å beklage hendelsen:

«Jeg har pratet med vår ansatt som tok imot familien. Han er ikke hundre prosent svensktalende, og han har misforstått situasjonen. Han er veldig lei seg og ber så mye om unnskyldning», sier hun.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT