Hjem NyheterØkonomi Familien Blom har vært på 13 utenlandsferier uten å betale en eneste krone for oppholdet

Familien Blom har vært på 13 utenlandsferier uten å betale en eneste krone for oppholdet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Med rekordlav kronekurs og prisøkning har ferien blitt dyr for mange. I en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne OBOS-banken opplyste 67 prosent av de spurte at de bekymrer seg for hva utenlandsferien vil koste grunnet den svake kronekursen.

– Kronekursen, kombinert med kraftig prisvekst i de fleste europeiske land, vil gjøre at utenlandsferien vil bli vesentlig dyrere i år. Mange velger å benytte seg av kredittkort på ferie, det kan være lurt, men jeg vil oppfordre sterkt til å sjekke kontoutskriften hyppigere enn vanlig for å se at forbruket på ferien er under kontroll og at man ikke får en kalddusj da kredittkortregningen kommer i august eller september, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie i en pressemelding der de presenterte nordmenns pessimisme før fellesferien.

I undersøkelsen sier også 44 prosent at de har fått dårligere råd sammenlignet med for ett år siden. 50 prosent sier at de nå er bekymret for egen økonomi. Det folk uroer seg mest for til høsten er høyere priser på varer og tjenester, 67 prosent svarer dette, med høyere rentekostnader på andre plass på 39 prosent.

Boligbytte

Familien Blom fra Gansdalen utenfor Lillestrøm har imidlertid funnet en lur måte å feriere på, der de ikke sprenger budsjettet. Siden 2012 har nemlig familien på fire vært på 13 utenlandsferier uten å betale en eneste krone for oppholdet.

– Når du bor gratis, trenger du ikke å tenke like mye på hvor du drar. Da kan du betale litt mer for flybilletten, sier Laila Blom til Romerikes Blad, og forteller at de blant annet har vært i Frankrike, USA, Nederland, Nicaragua og Kenya.

Og der har de bodd i alt fra luksusboliger på stranda til koselige små hus på landsbygda – uten å betale for det. Familien driver nemlig med såkalt boligbytte, noe som innebærer at de låner bort huset sitt i Gansdalen til noen fremmede, i bytte mot å få bo i deres bolig i utlandet. Våren 2012 opprettet de en profil hos homeexchange.com, som er den største internasjonale aktøren innen boligbytter.

Familiens profil på homeexchange.com

– Hvis vi er litt åpensinnede og ikke så opphengt i å dra et bestemt sted, kan vi velge og vrake ganske mye, forteller hun og legger til at Norge er et veldig populært reisemål der det ikke er så mange som driver med boligbytter.

Litt jobb er det jo å få huset i stand i forkant av at de overlater det til noen andre, men familien har utelukkende positive opplevelser med denne ferieformen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com