Hjem Nyttig Oppdaget brent lukt i bilen – nå deler småbarnsmammaen sin viktige advarsel

Oppdaget brent lukt i bilen – nå deler småbarnsmammaen sin viktige advarsel

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den lille familien fra Houston, Texas, hadde nettopp parkert bilen og var på vei ut da de merket ikke alt var som det skulle være. De hadde alle lagt merke til en eim av brent gummi, men det var først da de gikk ut av bilen de så hvorfor.

Baksetet på bilen var nesten helt brent opp, og på gulvet lå sønnen Warrens splitter nye blinkesko. Vel, det som var igjen av dem da. De hadde tydeligvis selvantent i løpet av natten, og bare flaks gjorde at det ikke utviklet seg til en større brann enn det gjorde.

– Jeg er glad for ikke sønnen min hadde dem på seg da de antente, forteller en sjokkert mor, Jovan Virag i et intervju til den lokale nyhetstasjonen KHOU.

Foto: Privat

Det var ikke mye igjen av sønnens sko. Selv om de blinkende lysene drives av et bittelite batteri er det tydeligvis nok til at de kan selvantenne.

KHOU fikk i ettertid en ekspert på brannteknikk, til å ta en nærmere kikk på skoene, og hans dom er klar:

– Selv om batteriet er lite kan det fint forårsake en brann hvis det kortsluttes. Spesielt disse skoene som er produsert i Kina har så tynne ledninger at det skal lite til før uhellet er ute, forteller han.

Foto: Privat

Nå går familien ut og advarer andre foreldre mot å kjøpe samme type sko til barna sine, for selv om de er både morsomme og svært ettertraktet blant de yngste, kan de altså være direkte livsfarlige.

– Jeg kommer i hvert fall aldri til å kjøpe slike sko igjen, sier faren Attila Virag til KHOU.

Skoene var av typen ovenfor, og de kan like gjerne selvantenne når de står i skapet som på føttene til barna. Skal de leveres på et avfallsdeponi skal de kastes i elektroavfallet eller innleveres til noen som tar i mot dette.

Del gjerne artikkelen så andre som har slike sko blir advart og kan ta sine forhåndsregler.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com