Hjem Historier fra livet Familien kjøpte denne skålen på loppemarked – livet ble forandret for alltid

Familien kjøpte denne skålen på loppemarked – livet ble forandret for alltid

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mange elsker å gå på loppemarked. Lete gjennom spennende skatter som har mye historie. Det er nok ikke så stor sjanse for å finne noe som er verdt mye penger – men det hender.

Wikimedia Commons

Familien som kjøpte denne skålen kunne aldri forestilt seg at en tur på loppemarked i 2007 skulle forandre livet deres for alltid!

Sotheby`s

Skålen de fant, kjøpte de for 3 dollar, som var ca. 20 kroner i 2007. Den ble brukt til pynt, men etter hvert ble de nysgjerrige på om det fantes noe historien bak skålen.

Sotheby`s

Da de begynte å undersøke, fikk de sjokk –  skålen viste seg å være 1000 år gammel og ble produsert under Song-dynastiet i Kina.

Ekspertene ved et auksjonshus, Sotheby’s i London, forteller at det er svært sjelden at det finnes så velbevarte eksempler av denne typen Ding-keramikk, som var populær i Kina for omtrent tusen år siden. Det skriver New York Post.

– Det finnes kun en annen skål i verden med samme form, størrelse og nesten identiske dekorasjoner; nemlig på British Museum i London, skriver auksjonshuset.

Sotheby`s

Skålen ble verdsatt til mellom 200 000 og 300 000 dollar, og familien bestemte seg for å auksjonere bort skålen i 2013. Da auksjonen startet, fikk de nok et sjokk.

Det vinnende budet på auksjonen endte nemlig på den svimlende summen av 2.225.000 dollar – omtrent 18 millioner norske kroner! Vinnerbudet var det en kunsthandler som stod for.

Skålen familien hadde betalt 20 kr for, kan virkelig sies å ha vært en kupp!

Fikk du lyst å gå på loppejakt? – Del gjerne denne historien med de du kjenner!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com