De fleste har vel på et eller annet tidspunkt i barndommen hatt en fascinasjon for insekter, være seg det er maur, humler eller kanskje larver. Noen har latt interessen gå videre til å bli en hobby – et godt eksempel på det er insektsamlere – og det er mange flotte insekter å finne rundt omkring i de norske hjem.

Noen samler på biller, noen på sommerfugler, men noen tar også bare vare på dem en kort periode for senere å slippe dem ut i naturen igjen.

Det var det denne familien i New Jersey, USA, hadde tenkt seg, da de fant en flott larve i en busk i hagen. Larver blir som vi alle vet til enten en sommerfugl eller en nattsvermer, og det var med stor spenning familien matet og passet på den lille krabaten.

Larven vokste og viste alle tegn på at den trivdes, og etter en stund puppet den seg. Gleden var derfor stor da familien en dag kom hjem fra jobb og skole, og oppdaget larven de hadde passet og pleiet nå var blitt en vakker sommerfugl.

Sommerfugler hører hjemme i naturen, og familien samlet seg utenfor i solskinnet for å se den vakre skapningen fly ut i verden – hvor den hørte hjemme.

Gleden var stor da den tok til vingene og satte avsted, totalt uvitende om hva som så skulle skje. For plutselig skjedde det noe som ingen hadde forutsett. Du kan selv se hendelsen i videoen nedenfor:

Vi må ærlig innrømme at vi ikke hadde sett den komme – del hvis du heller ikke hadde trodd noe slikt skulle skje.