Familien til Tim Bergling, eller Avicii som han kalte seg, har nå opprettet en stiftelse for å hedre den avdøde artisten.

Stiftelsen har fått navnet «Tim Bergling Foundation», og skal støtte personer og organisasjoner som jobber forebyggende med psykisk helse og selvmord. Stiftelsen kommer også til å støtte opp under miljøsaker, bistandsarbeid, truet natur og utrydningstruede dyrearter. Det skriver svenske SVT.

Alle som vil kan søke om støtte fra stiftelsen, ikke bare svenske personer og organisasjoner, men folk fra hele verden, som jobber innenfor de aktuelle områdene.

Ville gjøre en forskjell

«Tim ville gjøre en forskjell – så at vi starter stiftelsen i Tims navn er en måte å hedre hans minne og virke i hans ånd», skriver Tim «Avicii» Berglings familie i en pressemelding.

Familien skriver videre at stiftelsen vil opprettes innen kort tid.

Døde på et hotell i Muskat

Avicii var en av Sveriges aller største artister. Han døde 20. april i fjor på et hotell i Muskat på en ferietur sammen med venner. Avicii ble bare 28 år gammel.

LES OGSÅ
Vendela på gråten av Petters fremtidsplaner

Etter artistens død, publiserte familien hans et brev der de fortalte om noen av omstendighetene rundt dødsfallet.  

View this post on Instagram

Hey brother ✌️

A post shared by Avicii (@avicii) on

«Vår elskede Tim var en søker, en skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål. En overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt i et tempo som førte til ekstremt stress», skrev de.

Han orket ikke mer

«Når han sluttet å turnere, ville han finne en balanse i livet for å ha det bra og kunne drive med det han elsket mest – musikk. Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset.»

«Tim, du kommer for alltid å være elsket og savnet. Den du var og din musikk kommer til å bære minnet av deg videre. Vi elsker deg, familien», skrev de.