Forsiden Kjendisnytt Familien til Avicii oppretter stiftelse til minne om artisten

Familien til Avicii oppretter stiftelse til minne om artisten

Familien til Tim Bergling, eller Avicii som han kalte seg, har nå opprettet en stiftelse for å hedre den avdøde artisten.

Stiftelsen har fått navnet «Tim Bergling Foundation», og skal støtte personer og organisasjoner som jobber forebyggende med psykisk helse og selvmord. Stiftelsen kommer også til å støtte opp under miljøsaker, bistandsarbeid, truet natur og utrydningstruede dyrearter. Det skriver svenske SVT.

Alle som vil kan søke om støtte fra stiftelsen, ikke bare svenske personer og organisasjoner, men folk fra hele verden, som jobber innenfor de aktuelle områdene.

Ville gjøre en forskjell

«Tim ville gjøre en forskjell – så at vi starter stiftelsen i Tims navn er en måte å hedre hans minne og virke i hans ånd», skriver Tim «Avicii» Berglings familie i en pressemelding.

View this post on Instagram

Fact of the day: More people die every year from taking selfies than from shark attacks. Stay safe out there ✌️🦈❤

A post shared by Avicii (@avicii) on

Familien skriver videre at stiftelsen vil opprettes innen kort tid.

Døde på et hotell i Muskat

Avicii var en av Sveriges aller største artister. Han døde 20. april i fjor på et hotell i Muskat på en ferietur sammen med venner. Avicii ble bare 28 år gammel.

LES OGSÅ
Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen har forlovet seg - slik fridde Jan Fredrik
LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

Etter artistens død, publiserte familien hans et brev der de fortalte om noen av omstendighetene rundt dødsfallet.  

View this post on Instagram

Hey brother ✌️

A post shared by Avicii (@avicii) on

«Vår elskede Tim var en søker, en skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål. En overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt i et tempo som førte til ekstremt stress», skrev de.

Han orket ikke mer

«Når han sluttet å turnere, ville han finne en balanse i livet for å ha det bra og kunne drive med det han elsket mest – musikk. Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset.»

«Tim, du kommer for alltid å være elsket og savnet. Den du var og din musikk kommer til å bære minnet av deg videre. Vi elsker deg, familien», skrev de.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet