søndag, februar 28, 2021

Familiens minneord: – Vi skulle så gjerne gitt dem bare én klem til

Mest lest nå

Skredet i Gjerdrum natt til onsdag 30 desember har rystet en hel nasjon. Nå begynner de sterke historiene fra de overlevende å nå media, samt at flere av de omkomne blir identifisert og navnene frigitt av politiet.

Ettersom navnene og bilder av de som mistet livet i den tragiske hendelsen blir frigitt, kommer det også fine ord til minne om disse menneskene.


To av dem som mistet livet i Gjerdrum er Lisbeth Neraas (54) og hennes sønn Marius Brustad (29).

Mandag kom familien deres med en erklæring til media, som blant annet er trykket i Dagbladet.

Vi skulle så gjerne gitt dem bare én klem til!

«I går mottok vi den tunge beskjeden om at våre høyt elskede Lisbeth og Marius hadde omkommet i skredet på Gjerdrum. Vi håpet til det siste på at et mirakel ville gi dem tilbake til oss. Vi skulle så gjerne gitt dem bare én klem til!

Vi kommer til å savne vår mor, søster, tante, svigerinne og datter for all kjærlighet, omtenksomhet og støtte du alltid ga til oss rundt deg. Du har inspirert til å ha omtanke for alle mennesker rundt oss på tvers av bakgrunn og forskjeller. Vi er utrolig takknemlige for at du alltid var der – uansett hva vi trengte.

Marius, du var med ditt smittende smil, en stor gledesspreder. Du var et forbilde for dine brødre og en sønn man bare kunne drømme om. Du var en bærebjelke i familien, og hadde venner på ethvert sted du besøkte. Den store mengden hilsener vi har mottatt er beviset på ditt nettverk og hvor mye du betydde for så mange. Du var også barnebarnet, nevøen og fetteren – alltid med et stort smil om munnen og utstrakte armer klar for en god klem. Du vil bli dypt savnet.

De siste dagene har vært en følelsesmessig berg- og dalbane for oss. Samtidig som usikkerheten og savnet har vært en påkjenning, har vi klart å finne en trøst i alle de fantastiske minnene vi har med dere. Alt i fra opplevelsesrike ferier sammen, til vanlige hverdagslige gjøremål. Disse minnene kan ingen ta fra oss!Vi kan ikke få takket nok for all støtte vi har fått og fortsatt mottar. Oppfølgingen fra kriseteamet og politiet har vært til stor hjelp. Alle hilsener og kondolanser fra kjente og ukjente gir oss motivasjon til å holde sammen og være sterke.

Vi ønsker også å sende våre kondolanser til de andre pårørende som har mistet sine. Det er vondt å si at vi forstår den smerten dere føler. Samtidig oppfordrer vi letemannskapene til å fortsette letingen til alle savnede er funnet. Vi vet hvor viktig en avklaring er.

Vi er i starten på en lang sorgprosess. Vi ønsker og trenger ro til å bearbeide alle inntrykkene fra de siste dagene. Vi ber om at alle henvendelser fra presse og medier går via vår kontaktperson Håkon Stavrum.»

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter