Hjem Historier fra livet «Vær så snill. Jeg ber deg, fra en far som har fått hjertet sønderknust, det er for sent for datteren min, men barnekreft må kureres»

«Vær så snill. Jeg ber deg, fra en far som har fått hjertet sønderknust, det er for sent for datteren min, men barnekreft må kureres»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Andy Whelan er en sønderknust far som har opplevd alle foreldres mareritt. Hans lille datter Jessica ble diagnostisert med kreft.

Andy forteller at Jessica har gjennomgått ett år hvor kreften har spist henne opp. Hun har blitt gitt alle typer behandling, men sykdommen har alltid dukket opp på nytt. Den 12 oktober 2016 bestemte foreldrene seg for å stoppe behandlingen da de fikk vite at legene i beste fall kunne forlenge barnets liv, men ikke redde det.

Nyheten føltes som om noen flådde hjertet ut av brystet mitt, mens noen sugde all luft ut av lungene mine, fortalte Andy til den britiske avisen Metro.

Han har bestemt seg for at bildet av datterens smerter skal brukes til å skape oppmerksomhet på barnekreft.

Andy håper at bildet kan være med på å skape en økt oppmerksomhet og få flere mennesker til å gi donasjoner til arbeidet med barnekreft. Det trengs mer forskning slik at man kan finne en kur.

Se bildet og les Andys sterke innlegg nedenfor:

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Som fotograf er det viktig å fange både sannheten og det ekte i en situasjon. Vi har så lett for å jakte på gleden i livet og overse tortur som er rett foran øynene våre.

Dette er det vanskeligste bildet jeg noensinne har tatt. Jenta på bildet er min fire år gamle datter.

For noen få dager siden fikk hun beskjed om at hun bare har noen uker igjen å leve, etter å ha kjempet en tolv måneder lang kamp mot kreft. Bildet ble tatt i et øyeblikk hvor vi som foreldre ikke kunne gi noen form for trøst, hun skjøv oss unna mens hun kjempet mot smertene i ensomhet.

Foto: Privat

For oss som familie så er dette tragisk nok ikke et sjeldent syn. Dette er hva vi ser og opplever hver eneste dag og natt. Dette er kreftens ekte ansikt. Min lille jentes blodårer presses gjennom huden, en ensom tåre triller nedover kinnet, kroppen er helt stiv og ansiktet dekket av smerte.

Jeg kunne forsøkt å bruke tusen ord for å beskrive dette bildet, som vi som foreldre er konfrontert med hver eneste dag. Men ordene ville ikke strukket til, det ville ikke være mulig å beskrive. Med dette bildet ønsker jeg ikke å støte eller opprøre noen. Jeg ønsker å informere og sjokkere. Kanskje, ved å se dette bildet, vil noen mennesker med høyere posisjoner se hvilket mørke de med barnekreft lever i, kanskje disse menneske kan gjøre noe med det. Og at vi i fremtiden slipper at noen barn må gjennomgå denne smerten, at ingen foreldre må oppleve å se sitt eget kjøtt og blod visne dag for dag. 

Foto: Privat

Den eneste unnskyldningen jeg vil gi til dere som kjenner Jessica; Jeg kan forstå at dette bildet er tøft å se og enda tøffere å absorbere. Til dere som ikke kjenner Jessica har jeg ingen unnskyldning. Dette er hva kreft gjør med et barn i deres siste uker og dager! Før hennes diagnose var jeg en av de ignorante, var ikke klar over hvilket helvete barnekreft er. Det ville uansett aldri ramme oss! Nå gir jeg barnekreft den respekten den fortjener. Jeg har sett så mange barn som lider den samme skjebnen, og familier som rives fra hverandre.

Happy 6th Birthday to our beautiful Princess. Mummy, Daddy and James miss you so much! We hope you have had the best birthday ever with all the other angels. Sweet Dreams xxxxx

Posted by Jessica Whelan – A fight against Neuroblastoma on Friday, January 19, 2018

Dersom dette bildet får mennesker til å tenke to ganger over denne ondskapen og sette det i perspektiv i forhold til hva det gjør med et barn, så har bildet utført sin oppgave. Vi trenger mer forskning, vi må finne flere behandlingsformer, i for lang tid har vi tillatt dette å skje.

Vær så snill. Jeg ber deg, fra en far som har fått hjertet sønderknust, det er for sent for datteren min, men barnekreft må kureres. Ingen familier skulle behøve å gjennomgå dette helvete. Del artikkelen og hjelp å sett fokus på kampen mot barnekreft!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com