Sommeren har vært over all forventning, og de seneste månedene har temperaturene vært betraktelig høyere enn hva vi har vært vant til. Dette har medført at folk enten har trukket til stranden for å kjøle seg ned, eller de har valgt den enklere løsningen – sette opp et basseng i hagen.

Foto: Ritzau Scanpix

Det samme gjorde innbyggerne i en boligblokk i den engelske byen Strood, som spleiset på et basseng de kunne ha i hagen – til felles glede og nytte. Trodde de.

Ikke lenge etter at bassenget, til den nette pris av 64 pund, var på plass i felleshagen, fikk beboerne et henvendelse fra boligselskapet MHS Homes som ba dem fjerne det igjen. Grunnen? De mente det var usikkert å ha det stående, og hvis noen skulle bryte seg inn på området kunne de falle i og drukne!

Det er den 47 år gamle beboeren Maria Young som forteller dette i et intervju med avisen The Sun. Hun stiller seg svært undrende til problemstillingen, og mener den er konstruert.

– De sa at hvis noen bryter seg inn kan de falle oppi og drukne, sier Maria Young undrende.

– Jeg forstår det ikke. Folk andre steder må gjerne ha dem i felleshagene sine, fortsetter hun.

Ifølge henne kom det først noen representanter fra MHS Homes som beordret dem til å fjerne bassenget helt. Så endret de seg til at det var greit å ha bassenget der, hvis det ble fjernet om natten. Noe som i følge Maria Young ikke vil være noen god løsning da det tar over tre timer å fylle bassenget. Dermed nektet hun og de andre beboerne å føye seg for pålegget.

Den engelske avisen The Sun har vært i kontakt med Colette McKenney, som er «Housing Manager» i MHS Homes, og hun bekrefter at de har beordret bassenget fjernet av hensyn til sikkerheten. Ikke bare til potensielle innbruddstyver, men av hensyn til alle som ferdes i området.

– Selv om det er virkelig er deilig å se folk samle seg i et fellesskap er vi nødt til å forsikre oss om at alle som har adgang til eiendommen er i sikkerhet, forteller Colette McKenney og legger til at de alltid har tillatt basseng beregnet til barn så lenge de blir satt opp av en voksen og alltid blir tømt når det ikke brukes lenger.