Hjem Dyr Fanget verdens største gullfisk

Fanget verdens største gullfisk

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Trodde du gullfisk var en liten fisk man har i et akvarium?

Andy Hackett (42), en britisk sportsfisker, halte nettopp inn en av verdens største gullfisker fra en innsjø i Frankrike.

Gullfisken som har tilnavnet «The Carrot» (Gulrota), veier rett over 30 kilo, og Hackett brukte rundt 25 minutter på å klare å hale den enorme fisken i land.

Carrot er en hybridart av en skinnkarpe og en koikarpe. Fisken antas å være over 20 år gammel.

Selv om innsjøen er et populært sted for sportsfiskere som fisker og setter fiskene ut igjen, har Carrot vært unnvikende, og har kun en sjelden gang bitt på agnet.

Carrot er 13 kilo tyngre enn det som ble ansett for å være verdens største gullfisk, en karpe som ble fanget av Jason Fugate i Minnesota, USA, i 2019.

Den er også mer enn dobbelt så stor som en annen koi-karpe på 13 kilo som fikk stor oppmerksomhet da den ble fanget av italienske Raphael Biagini i Sør-Frankrike i 2010.

Fisken ble fanget ved Bluewater Lakes i Champagne i Frankrike.

– Jeg har alltid visst at Carrot var der, men hadde aldri trodd jeg skulle fange den, sier Hackett til Daily Mail.

Han synes det var en spennende opplevelse, men legger til at det dreide seg om ren og skjær flaks.

Fiskeren stilte opp på en photoshoot med fangsten før han slapp den trygt tilbake i sjøen igjen. Etterpå feiret sportsfiskeren med en kopp te.

– Vi satte ut Carrot for omtrent 20 år siden, som noe annerledes for kundene å fiske etter. Siden den gang har den vokst og vokst, men den kommer ikke ofte opp av vannet. Hun er veldig unnvikende, sier mannen som driver sportsfiskefasiliteten.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com