in ,

Fant 100 millioner gammelt fotspor etter dinosaur i en restaurant

I en restaurant sørvest i Kina har historien bokstavelig talt satt sitt avtrykk. Det ble nylig oppdaget et dinosaurfotavtrykk som dateres tilbake 100 millioner år på restaurantens gårdsplass.

Fotavtrykkene stammer ifølge USA Today fra to sauropoder som er en type dinosaur som levde i den tidlige krittperioden.

Fotsporene ble funnet langs flere steiner på gårdsplassen til en restaurant i den kinesiske byen Leshan, i Sichuan-provinsen. Restauranten ligger på en tomt som tidligere har vært en gård, og fotsporene har gjennom årene blitt begravet av lag med jord som har skjermet dem fra værskader.


Lida Xing, som er paleontolog og førsteamanuensis ved China University of Geosciences, forteller USA Today via en e-post at teamet hans kunne bekrefte den fantastiske oppdagelsen lørdag ved hjelp av en 3D-skanner.

Sauropoder er en dinosaurfamilie som blant annet inkluderer brontosaurusen som er kjent for sine lange halser og haler og som nok de fleste småbarnsfamilier har en liten plastik-kopi av hjemme. De regnes som de største dyrene som noen gang har gått på jordkloden.

Ifølge forskning fra University of California, Berkeley, var brontosaurusene like lange som tre skolebusser.

Forsker undersøke dinosaursporet.

Xing bemerker imidlertid til den amerikanske avisen at dette ikke er snakk om et like svært dyr. Fotporene som ble funnet på gårdsplassen indikerer at dinosauren trolig var omtrent åtte meter lang.

Xing sier videre at Kinas utvikling og konstante bygging har gjort det utfordrende for paleontologer å studere fossiler, så oppdagelser på restauranten slik som dette er ekstremt sjelden. Derfor er det svært viktig for teamet hans å komme raskt til stedet, før det plutselig bygges noe mer der.

En av grunnene til at funnet i Sichuan er har vakt slik oppsikt er fordi det dateres tilbake til krittperioden, som mange paleontologer antar var dinosaurenes virkelige glansdager.

Ifølge Xing har restauranteieren inngjerdet området på gårdsplassen slik at folk ikke forpurrer fotsporene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mishandlet til døde av moren: «Døden var en velkommen venn for Noah. Den lille kroppen hans klarte ikke å ta imot mer»

Lastebilsjåføren stoppet midt i veien og sperret trafikken. Han hylles som en ekte hverdagshelt!