Hjem Dyr De fant en hjelpeløs ulv i en iskald elv – Ble sjokkert da de oppdaget hva den hadde i kroppen
Dyr

De fant en hjelpeløs ulv i en iskald elv – Ble sjokkert da de oppdaget hva den hadde i kroppen

Det har vært mye skriverier og debattering om ulv de siste årene. Diskusjonen om ulvebestanden i Norge er mildt sagt temperert.

Diskusjonen om ulv i Norge skal vi ikke begi oss inn på, men på verdensbasis har det vært et stort problem at ulv utsettes for krypskytteri. Heldigvis har flere land gått sammen om å stoppe denne utviklingen, noe som var helt nødvendig for å redde artens eksistens.

Men det vil ikke si at man har fått bukt med alle tilfellene av krypskytteri.

Denne saken kommer fra Camugnano, Italia. Et par var på tur gjennom byens skog da de fikk øye på noe som lå i den iskalde elven. Ved nærmere ettersyn kunne de se at det var en ulv som lå i vannet.

Paret ringte umiddelbart til en organisasjon som heter Monte Adone Centre for Conservation and Research of Exotic and Wild Fauna. 15 minutter senere var mennesker fra organisasjonen på plass.

De fikk ulven opp av vannet men kunne ikke registrere verken pust eller hjerteslag hos dyret.

Det tok ikke lang tid før organisasjonen forsto at dyret hadde blitt utsatt for krypskytteri.

35 ganger hadde ulven blitt skutt.

De frivillige menneskene som jobber for organisasjonen startet med gjenopplivning. Det så mørkt ut og man klarte ikke å finne puls hos dyret.

Plutselig oppsto det som vanskelig kan beskrives som noe annet enn et mirakel. Ulven kom til bevissthet etter utrettelig jobbing med hjertemassasje!

Menneskene skyndte seg å ta ulven med seg til nærmeste dyrlege.

Dyrlegen hadde en stor jobb foran seg. Ulven var naturligvis svært hardt skadet, men man nektet å gi opp livet til dyret.

Ulven gjennomgikk flere operasjoner og har nå hatt to måneders behandling og rehabilitering. 5 kilo tyngre kan det mektige rovdyret endelig sette sine ben i skogen igjen.

Det er fantastisk å se historier hvor mennesker gjør alt som står i deres makt for å redde skadde dyr. Se hvordan det gikk med denne ulven i klippet nedenfor og del gjerne saken om du satt pris på innsatsen til disse menneskene. 

  1. ulver gps

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com