torsdag, februar 27, 2020
Dyr De fant en hjelpeløs ulv i en iskald elv...

De fant en hjelpeløs ulv i en iskald elv – Ble sjokkert da de oppdaget hva den hadde i kroppen

-

Det har vært mye skriverier og debattering om ulv det siste året. Diskusjonen om ulvebestanden i Norge er mildt sagt temperert.

Diskusjonen om ulv i Norge skal vi ikke begi oss inn på, men på verdensbasis har det vært et stort problem at ulv utsettes for krypskytteri. Heldigvis har flere land gått sammen om å stoppe denne utviklingen, noe som var helt nødvendig for å redde artens eksistens.

Men det vil ikke si at man har fått bukt med alle tilfellene av krypskytteri.

Denne saken kommer fra Camugnano, Italia. Et par var på tur gjennom byens skog da de fikk øye på noe som lå i den iskalde elven. Ved nærmere ettersyn kunne de se at det var en ulv som lå i vannet.

Paret ringte umiddelbart til en organisasjon som heter Monte Adone Centre for Conservation and Research of Exotic and Wild Fauna. 15 minutter senere var mennesker fra organisasjonen på plass.

De fikk ulven opp av vannet men kunne ikke registrere verken pust eller hjerteslag hos dyret.

Det tok ikke lang tid før organisasjonen forsto at dyret hadde blitt utsatt for krypskytteri.

35 ganger hadde ulven blitt skutt.

De frivillige menneskene som jobber for organisasjonen startet med gjenopplivning. Det så mørkt ut og man klarte ikke å finne puls hos dyret.

Plutselig oppsto det som vanskelig kan beskrives som noe annet enn et mirakel. Ulven kom til bevissthet etter utrettelig jobbing med hjertemassasje!

Menneskene skyndte seg å ta ulven med seg til nærmeste dyrlege.

Dyrlegen hadde en stor jobb foran seg. Ulven var naturligvis svært hardt skadet, men man nektet å gi opp livet til dyret.

Ulven gjennomgikk flere operasjoner og har nå hatt to måneders behandling og rehabilitering. 5 kilo tyngre kan det mektige rovdyret endelig sette sine ben i skogen igjen.

Det er fantastisk å se historier hvor mennesker gjør alt som står i deres makt for å redde skadde dyr. Se hvordan det gikk med denne ulven i klippet nedenfor og del gjerne saken om du satt pris på innsatsen til disse menneskene. 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...