Hjem Dyr Fant hunden sin død med hodet i en plastpose – En oppfordring til oss alle
Dyr

Fant hunden sin død med hodet i en plastpose – En oppfordring til oss alle

Ole Morten Græsberg fra Finnskogen har hatt hund i 50 år, men elghunden Tyra (8) var noe helt spesielt. Sorgen i familien var derfor stor etter at Tyra ble funnet død, bare 500 meter hjemmefra, med hodet fast i en plastpose.

For et par år siden slapp Græsberg ut Tyra og deres andre hund, Tussi (4), fra hundegården. Uheldigvis rømte de, og selv om Tussi kom tilbake umiddelbart, forsvant Tyra. En omfattende leteaksjon ble igangsatt, med støtte fra naboer, venner og familien som kom fra Oslo.

Det var først dagen etter at naboen ringte og trodde han hadde funnet henne. Synet som møtte Græsberg var hjerteskjærende. Tyra lå på bakken med en plastpose over hodet – en grillpose fra kjøttdisken med kjøttrester inni.

– Litt over 1 døgn etter at hun rømte ringte en god nabo som var på kveldstur, og fortalte at han hadde funnet Tyra i skogen. Det som har skjedd med Tyra er at hun har funnet en pose, typ varmmat-pose, med rester av grillribbe/spareribs oppi. Hun, så matglad hun var, ville spise opp dette, og satte dermed fast hodet oppi posen og ble kvelt, skrev Græsberg på Facebookgruppen «Rømlingen«.

En påminnelse om forsøplingens konsekvenser

Græsberg har en klar oppfordring til alle:

– Det er en påminnelse om hvor alvorlig konsekvensene av forsøpling i naturen kan være. En uskyldig plastpose kan forårsake stor tragedie, sier han. Han valgte å dele sin historie for å øke bevisstheten om problemet.

tyra
Tyra ble kvalt av en plastpose. Foto: Privat

På sosiale medier har det vært spekulasjoner om at det kunne være snakk om noe kriminelt. Dette avviser Græsberg bestemt. Det eneste kriminelle her er at noen har kastet søppel i naturen, skriver han og kommer med følgende budskap:

– Budskapet er derfor at vi må tenke oss ekstra nøye om når det gjelder poser med mat, både i naturen som skjedde nå, og i hjemmet. Vær forsiktig med å ikke kaste poser med mat uten å knyte godt igjen, og pass på at den havner i søppeldunken og ikke i naturen! Jeg har også hørt ligende historier hvor hunder har blitt kvelt av potetgullposer i hjemmet, så det er viktig at vi tenker oss nøye om.

Denne hendelsen minner oss om viktigheten av å ikke etterlate søppel i naturen. En liten handling kan få fatale konsekvenser. La oss alle ta ansvar for å holde naturen ren og trygg for både dyr og mennesker. Del gjerne videre.

  1. kyr

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com