torsdag, januar 23, 2020
Nyheter Fant mishandlet hund med kjetting rundt halsen i vannet

Fant mishandlet hund med kjetting rundt halsen i vannet

-

Torsdag ettermiddag fikk Vest politidistrikt melding om en hund som hadde blitt dumpet i vannet med en kjetting rundt halsen.

«Dette er utrolig leit. Det ser tilsynelatende ut som at dette er gjort med hensikt å ta livet av hunden», sier politibetjent i Vest politidistrikt, Jan-Christian Våge, til Bygdanytt.

Politiet hadde problemer med å få hentet hunden opp, på grunn av måten den var festet i havbunnen på. Fredag morgen fikk de assistanse av Bergen Havn til å få opp hunden.

Trodde det var en sau

Mannen som fikk øye på hunden først, var ute i båten sin da han fikk øye på beinrester på bunnen av havet.

«Jeg fikk øye på et objekt, som var veldig oppblåst, og trodde det først var en sau. Jeg stelte meg opp på kanten av båten og tok noen bilder med telefon», sier båtføreren, Simon Thunestvedt til Dagbladet.

Da han kom hjem, og så gjennom bildene sine, skjønte han at det ikke var en sau han hadde sett.

«Da så jeg at det var poter som stakk opp fra havbunnen, og ikke klover. Jeg kunne også se at hunden var lenket fast i noe etter hodet, da det bare var beina som stakk opp», sier han til Dagbladet.

«At noen kan gjøre slikt mot et dyr, det skjønner jeg ikke», sier han videre.

Tegn etter mishandling

Hunden hadde tydelige tegn etter mishandling.

«Hunden hadde kjetting rundt halsen og en søkke på den ene siden av hodet», sier stasjonssjef ved Bergen Nord politistasjon, Merethe Toppe, til Bydganytt. En søkke er et lodd som brukes til å senke fiskeredskaper.

Politiet har anmeldt forholdet og har iverksatt etterforskning.

«På stedet fant vi overhodet ikke en naturlig forklaring på at den skulle ligge der, på den måten», sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Bjarte Rebnord, til Dagbladet.

Hunden skal nå sendes videre til et institutt der den skal bli obdusert. Det skal også undersøkes om hunden har ID-merking, slik at politiet kan spore opp eventuelle eiere.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...