Forsiden Nyheter Fant mishandlet hund med kjetting rundt halsen i vannet

Fant mishandlet hund med kjetting rundt halsen i vannet

Torsdag ettermiddag fikk Vest politidistrikt melding om en hund som hadde blitt dumpet i vannet med en kjetting rundt halsen.

«Dette er utrolig leit. Det ser tilsynelatende ut som at dette er gjort med hensikt å ta livet av hunden», sier politibetjent i Vest politidistrikt, Jan-Christian Våge, til Bygdanytt.

Politiet hadde problemer med å få hentet hunden opp, på grunn av måten den var festet i havbunnen på. Fredag morgen fikk de assistanse av Bergen Havn til å få opp hunden.

Trodde det var en sau

Reklame

Mannen som fikk øye på hunden først, var ute i båten sin da han fikk øye på beinrester på bunnen av havet.

«Jeg fikk øye på et objekt, som var veldig oppblåst, og trodde det først var en sau. Jeg stelte meg opp på kanten av båten og tok noen bilder med telefon», sier båtføreren, Simon Thunestvedt til Dagbladet.

Da han kom hjem, og så gjennom bildene sine, skjønte han at det ikke var en sau han hadde sett.

«Da så jeg at det var poter som stakk opp fra havbunnen, og ikke klover. Jeg kunne også se at hunden var lenket fast i noe etter hodet, da det bare var beina som stakk opp», sier han til Dagbladet.

LES OGSÅ
Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

«At noen kan gjøre slikt mot et dyr, det skjønner jeg ikke», sier han videre.

Tegn etter mishandling

Hunden hadde tydelige tegn etter mishandling.

«Hunden hadde kjetting rundt halsen og en søkke på den ene siden av hodet», sier stasjonssjef ved Bergen Nord politistasjon, Merethe Toppe, til Bydganytt. En søkke er et lodd som brukes til å senke fiskeredskaper.

Politiet har anmeldt forholdet og har iverksatt etterforskning.

«På stedet fant vi overhodet ikke en naturlig forklaring på at den skulle ligge der, på den måten», sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Bjarte Rebnord, til Dagbladet.

Hunden skal nå sendes videre til et institutt der den skal bli obdusert. Det skal også undersøkes om hunden har ID-merking, slik at politiet kan spore opp eventuelle eiere.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT