in

Fant ring verd 400.000 kroner med metalldetektoren – Mottok en utenkelig telefonsamtale

Joseph Cook var ute med metalldetektoren sin på en strand i Florida da han fant en platinaring med en stor diamant.

Det er den største diamantringen 37-åringen har funnet til dags dato, og da han sjekket ringen hos en gullsmed, viste det seg at den var verd 40.000 dollar, tilsvarende 400.000 kroner.

– Da jeg først fant ringen trodde jeg det bare var en liten mynt, men så gravde jeg opp en diger diamant- og platinaring, sier Cook ifølge den britiske avisa Metro.


Mens Cook drev og søkte på stranden har han også tatt opp videoopptak.

I videoen kan vi se Joseph grave frem ringen. Når han ser hva som skjuler seg under sanden utbryter han begeistret: «Nei men se på denne slemme gutten, himmel og hav, den er ekte».

Ingen visste at han hadde funnet ringen, så Cook kunne lett ha solgt den og fått en fin liten fortjeneste. Men han var oppsatt på å finne eieren.

Ifølge Metro la han umiddelbart ut videoen på sosiale medier og ringte smykkebutikker på jakt etter folk som kan ha mistet en ring.

– Da jeg gikk til gullsmeden, fortalte han meg at ringen var verdt 40 000 dollar, sier Joseph.

Det er den største diamanten han noen gang har funnet, men han var likevel temmelig sjokkert over verdien. Han hadde hatt den liggende i nesten en uke.

Joseph valgte å gi ringen tilbake til eieren.

Oppringning fra ukjent nummer

To uker senere begynte det å ringe på telefonen til Joseph fra et nummer han ikke kjente. Først ignorerte han telefonoppringningene, men så innså han at det kunne være eierne.

Joseph ringte tilbake til det som viste seg å være et par som hadde mistet en lignende ring.

– De var ganske fornøyde, kona sa bare: «Herregud, jeg kan ikke tro det,» og så begynte hun bare å gråte, forteller han ifølge avisa.

Han understreker at han slettes ikke er skuffet over å måtte returnere den eksklusive ringen. Tvert om, så synes han det føltes bra.

Han har et kjede med rundt tjuefem til tretti ringer på, som han har funnet. Han håper fortsatt på at han skal finne eierne, slik at han kan returnere dem.

– Karma er alltid bra, hver gang jeg returnerer en vare, finner jeg noe bedre, så jeg er glad jeg kunne gi den tilbake, sier Joseph.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Greit eller ugreit: Småbarnsmoren raser etter opplevelsen på café

Tre fartsgale marsvin på skateboard går viralt