Hjem Historier fra livet Skulle pusse opp: Fant rørende beskjed fra 1969 i peisen

Skulle pusse opp: Fant rørende beskjed fra 1969 i peisen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En kvinne fra Birmingham fikk en hyggelig overraskelse da hun skulle pusse opp huset hun nettopp hadde kjøpt: Da peisen ble revet dukket det opp en tidskapsel fra 1969. 

Tidskapselen inneholdt et fotografi, noen aviser og et kort med en gripende melding som nå går viralt etter at kvinnens bror, Scott Bevan (42), delte bilder av funnet på Twitter.

Han innrømmer at han var veldig overrasket over hvordan innlegget hans ble viralt.

– Jeg klarte ikke å holde tritt med alle kommentarene, sier han til den britiske avisen Daily Mail.

Det er Scotts søster, Deborah Phillips (51), som eier huset. Hun flyttet inn tidligere i sommer. Da hun kjøpte huset hadde det stått tomt i fire år, og det var dermed en del arbeider å gjøre på huset. 

– Jeg elsker å oppdage ting som har gått tapt eller er gjemt, sier Scott som til daglig jobber med metalldetektor-søk. 

Han har hjulpet søsteren med oppussingen. 

– Det var en typisk 1980-talls peis. Til å begynne med var jeg for å være ærlig egentlig ikke begeistret over å slå den ned, jeg er ganske sentimental sånn, sier han. Men han hjalp søsteren.

Det var da de fant tidskapselen. Etter at Scott hadde fjernet noen murstein fra peisen oppdateg han noen løse murstein som skjulte et hulrom. Der lå en plastpose dekket av rusk.

– Jeg hadde jeg en følelse av at det kom til å bli et godt funn, sier Scott.

Han skjønte med en gang at dette dreide seg om noe av stor sentimental verdi, og sa spøkefullt til søsteren «Jeg lurer på om det er mer» – og jammen var det mer! 

Peisen fra 1988 som inkluderte den rørende notaten.

I den nyeste tidskapselen sto det: «Til den det måtte gjelde. Vi ønsker deg masse lykke og lykke til i ditt nye hjem. Vi kom hit i slutten av mai 1967, det var da nybygd og vi har funnet tilfredshet og trygghet i disse fire veggene. Vi håper du liker huset og hagen slik vi har gjort. Den originale peisen ble bygget i 1969, og denne i august 1988, men jeg antar at du vil du gjøre store endringer når du kommer hit, så antagelig finner du denne lappen. Lykke til, hilsen Ethel og Harold Wright.»

Den andre tidskapselen var fra 1969 og inneholdt et svart-hvitt-fotografi, aviser og et gripende kort fra de tidligere eierne som ønsket Deborah lykke og glede i det nye hjemmet sitt.

Paret må ha begravet den første kapselen fra 60-tallet i én kolonne, og de la til en annen kapsel i 1988.

– Kortet, og de vakre ordene gjorde søsteren min ganske emosjonell, røper Scott. 

Under meldingen var også en hilsen fra parets sønner, Paul og Martin, og deres respektive koner og kjærester, Jenny og Beverley.

– Det er litt morsomt at paret skjønte at peisen ville være den første tingen som røk, sier Scott.

Han forteller at søsteren hans ble veldig rørt av de oppmuntrende og hyggelige ordene etter at hun har hatt noen tøffe år. Deborah fikk en utposing på en blodåre i hjernen for et par år siden, og bestemte seg derfor for å flytte for å være nærmere familien. Hun håper at dette er starten på et nytt og bedre kapittel i livet hennes.

– Forhåpentligvis finner Debbie den gleden, tilfredsheten og tryggheten som de tidligere eierne fant gjennom huset også, sier broren. 

Svart-hvitt-bildet i tidskapselsn viser et portrett av Ethel. Dette bildet vil nå bli returnert til sønnen Paul som har fortalt Scott at han ikke hadde noen anelse om at tidskapslene var i huset.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com