fredag, januar 24, 2020
Familie Fant tarmbakterier i vannflasker i barnehage – bør vaskes...

Fant tarmbakterier i vannflasker i barnehage – bør vaskes daglig

-

Det er ikke uvanlig at barnehagebarn har med vannflaske hjemmefra til barnehagen. Ofte er disse flaskene i barnehagen hele uken, før de tas med hjem og vaskes på fredag. Mattilsynet råder foreldre til å vaske barnas drikkeflasker hver dag etter at tarmbakterier ble funnet i en flaske.

Det er laboratoriet Synlab i Porsgrunn som har testet åtte drikkeflasker i en barnehage. Testen har de gjort på oppdrag fra NRK. Da flaskene ble testet, hadde de vært i bruk av barna i over fire dager uten å ha blitt vasket.

E.coli i en av flaskene

«Vi fant kimtall, koliforme bakterier og e.coli. Det ble påvist noe på alle flaskene. E.coli var det kun på én av dem», sier fagkonsulent og rådgiver i Synlab, Camilla Melfald til NRK.

Hun legger til at bakteriene som er funnet på flaskene ikke bør finnes i drikkevann.

«Hvis dette var funn i drikkevannet ditt hjemme, hadde du fått melding fra kommunen om å koke vannet», sier hun.

Ikke overrasket

Mattilsynet er ikke overrasket over at vannflaskene til barnehagebarna inneholder mange bakterier.

barn i barnehage
Illustrasjonsfoto fra Canva

«Generelt bør drikkeflasker vaskes hver dag i en oppvaskmaskin med skylletemperatur på over 60 grader», sier seniorinspektør i Mattilssynet, Lisbeth Pettersen til NRK.

Personalet kan ikke vaske flaskene hver dag

I mange barnehager sender foreldrene med barna en drikkeflasken på mandag. Personalet i barnehagen skyller flaskene daglig, og fyller nytt vann hver morgen. Så tar foreldrene med seg drikkeflasken hjem på fredag og vasker den i løpet av helgen.

Styrer i Brevik barnehage, Liv Kirsti Jørgensen, sier til NRK at hun synes denne ordningen fungerer bra for dem og at personalet i barnehagen ikke har mulighet til å vaske flaskene for alle barna daglig. Det må foreldrene gjøre.

LES OGSÅ: Bruker du ofte håndsprit? Det kan skade immunforsvaret

«Hos oss er det foreldrene som tar ansvaret for drikkeflaskene. Vi sørger for alt annet. Det er også for å lette ressursbruken vår», sier hun.

Husk å dele informasjonen videre med andre foreldre som har barn i barnehagealder!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...