søndag, desember 8, 2019
Familie Fant tarmbakterier i vannflasker i barnehage – bør vaskes...

Fant tarmbakterier i vannflasker i barnehage – bør vaskes daglig

-

Det er ikke uvanlig at barnehagebarn har med vannflaske hjemmefra til barnehagen. Ofte er disse flaskene i barnehagen hele uken, før de tas med hjem og vaskes på fredag. Mattilsynet råder foreldre til å vaske barnas drikkeflasker hver dag etter at tarmbakterier ble funnet i en flaske.

Det er laboratoriet Synlab i Porsgrunn som har testet åtte drikkeflasker i en barnehage. Testen har de gjort på oppdrag fra NRK. Da flaskene ble testet, hadde de vært i bruk av barna i over fire dager uten å ha blitt vasket.

E.coli i en av flaskene

«Vi fant kimtall, koliforme bakterier og e.coli. Det ble påvist noe på alle flaskene. E.coli var det kun på én av dem», sier fagkonsulent og rådgiver i Synlab, Camilla Melfald til NRK.

Hun legger til at bakteriene som er funnet på flaskene ikke bør finnes i drikkevann.

«Hvis dette var funn i drikkevannet ditt hjemme, hadde du fått melding fra kommunen om å koke vannet», sier hun.

Ikke overrasket

Mattilsynet er ikke overrasket over at vannflaskene til barnehagebarna inneholder mange bakterier.

barn i barnehage
Illustrasjonsfoto fra Canva

«Generelt bør drikkeflasker vaskes hver dag i en oppvaskmaskin med skylletemperatur på over 60 grader», sier seniorinspektør i Mattilssynet, Lisbeth Pettersen til NRK.

Personalet kan ikke vaske flaskene hver dag

I mange barnehager sender foreldrene med barna en drikkeflasken på mandag. Personalet i barnehagen skyller flaskene daglig, og fyller nytt vann hver morgen. Så tar foreldrene med seg drikkeflasken hjem på fredag og vasker den i løpet av helgen.

Styrer i Brevik barnehage, Liv Kirsti Jørgensen, sier til NRK at hun synes denne ordningen fungerer bra for dem og at personalet i barnehagen ikke har mulighet til å vaske flaskene for alle barna daglig. Det må foreldrene gjøre.

LES OGSÅ: Bruker du ofte håndsprit? Det kan skade immunforsvaret

«Hos oss er det foreldrene som tar ansvaret for drikkeflaskene. Vi sørger for alt annet. Det er også for å lette ressursbruken vår», sier hun.

Husk å dele informasjonen videre med andre foreldre som har barn i barnehagealder!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Vendela Kirsebom tatt i juks

Vendela Kirsebom (52) lover at dagkremen hennes gir glød og at den inneholder hvite diamanter. Nå har "Helsekontrollen" sjekket kremen, og de er ikke...

Har du hørt isen synge en kald vinternatt? lytt til dette vakre klippet

Har du hørt hvordan isen synger til deg en kald vinterdag eller natt? Bloggeren Jonna Jinton har forklart dette vakre fenomenet i en film...

Plutselig ser 99-åringen politifolk utenfor huset – nå hylles de for sin gode gjerning

Den norske vinteren er ikke til å spøke med. Med jevne mellomrom sendes det ut farevarsel for mye snø. Vintrene i New York kan...