onsdag, januar 29, 2020
Dyr Fantastiske bilder viser familiens hund redde guttens liv.

Fantastiske bilder viser familiens hund redde guttens liv.

-

En mor ble vekket av sønnens servicehund midt på natten, hun forsto ikke alvoret. Heldigvis gav ikke hunden Jedi opp – det reddet denne guttens liv. 

Etter den dramatiske natten har moren lagt ut et bilde og historien om hva som skjedde på Facebook. Hun uttrykker sin takknemlighet for servicehunden Jedi som er hennes sønns beste venn – og livredder.

Sønnen hennes heter Luke. Han har diabetes og er avhengig av hunden Jedi, som er blitt trent opp til å oppdage når det er noe unormalt med gutten.

Selve bildet sier ikke så mye mer enn at her er en hund, en sovende gutt og et nummer på en skjerm, men historien bak bildet avslører så mye mer. Dette er et bilde av Jedi som har reddet livet til gutten min, innleder Dorrie Nutall sitt innlegg på Facebook.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

En alvorlig situasjon oppsto fem minutter før dette bildet ble tatt. Alle i huset var i dyp søvn da Jedi kom løpende inn på soverommet til Dorrie. Hunden hoppet opp og ned i sengen hennes. I halvsøvne registrerte moren den kontaktsøkende hunden, men reagerte ikke momentant på hundens atferd. Jedi bøyet da hodet sitt ned, et signal han har blitt lært opp til å gjøre dersom noe er gale med Luke.

Dorrie forsto alvoret. Hun skyndte seg inn på sønnens soverom og kontrollerte blodsukkeret hans. Det viste seg at Lukes blodsukkernivå var på 57.

Selv sov Luke, uten noen anelse om det farlige blodsukkernivået. Uten Jedi hadde ikke den kritiske situasjonen blitt oppdaget i tide.

Dorrie har brukt de siste 3 årene på å trene opp Jedi til å registrere og advare familien dersom Lukes blodsukkernivå blir for høyt eller lavt. I dag er hun glad for at hun har investert tid i denne opptreningen. Det kan ha reddet sønnens liv.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

«Dette er et bilde av Jedi som redder gutten sin. Midt i en sykdom som gjør alt som står i dens makt for å gjøre livene våre tøffere. Dette er et bilde som viser lojalitet, kjærlighet og tålmodighet. En påminnelse om at vi aldri lar diabetesen vinne, om at vi aldri gir opp og alltid kommer til å kjempe for våre barn», skriver Dorrie.

Vi i Sosialnytt synes dette var en helt fantastisk historie. Tenk for en trygghet det må være for familien å ha en hund som passer på sønnen deres på denne måten. Og ikke minst, for en trygghet det må være for gutten selv! Del gjerne historien videre om du likte den like godt som oss.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Legene sa Tonje (31) bare var overvektig – hadde kreft. Nå vil hun advare andre

Tonje Becher Bjerkelund hadde smerter og symptomer siden hun var 18 år gammel. Hun gikk flere ganger til legen, men hver gang fikk hun...

Derfor sover alle nyfødte barn i Finland i pappesker

Ja, det er helt sant. Så godt som alle finske nyfødte barn sover i pappesker. Og nå blir trenden plukket opp av flere land,...

Kunne du tenke deg og adoptere verdens verste katt?

Katten Perdita kom til dyrebeskyttelsen i North Carolina i USA på julaften. Nå prøver de å finne en eier til katten som stirrer inn...