Her får foreldrene bot dersom barna deres mobber andre barn!

359

At barn kan være stygge med hverandre er ikke noe nytt. Slik har det vært så lenge mennesket har eksistert. Barn må læres hva som er rett og galt. Og kanskje er vi nå midt i en tid hvor mobbing er vanskeligere å avdekke enn tidligere? Sosiale medier gjør sitt til at barn kan mobbe andre barn over internett, uten at foreldrene nødvendigvis klarer å fange det opp. Dessverre må mange barn gå på skolen med en klump i magen.

Så hva kan man egentlig gjøre? 

I det amerikanske fylket Shawano prøver man nå ut en ny metode. Skoler og politi har satt av store ressurser som skal jobbe med antimobbing kampanjer, men kampanjene retter seg ikke bare mot barna som mobber.

Dersom foreldrene ikke får barna til å stoppe med mobbing vil de få utdelt kraftige bøter.

Etter et tragisk tilfelle med skyting på en skole, hvor gjerningsmannen hadde bakgrunn som mobbeoffer, har det amerikanske fylket Shawano tatt grep i kampen mot mobbingen. Noe må gjøres.

I første omgang vil foreldre til mobbere bli innkalt til en samtale med politiet. Men dersom foreldrene ikke stiller seg villig til, eller får barnet til å stoppe med mobbing vil det altså få konsekvenser.

Foreldrene har 90 dager på seg etter politisamtalen til å få barna til å slutte med mobbing. Om det gjentar seg etter dette vil foreldrene i følge WFRV bli bøtelagt med 366 dollar. Noe som tilsvarer nesten 3000 norske kroner. Og ikke nok med det: dersom barnet fremdeles er en mobber etter ett år vil foreldrene få en ny bot på 681 dollar, rundt 5500 norske kroner!

Hva tenker du om dette initiativet? Del gjerne videre om du synes metoden er riktig for å ta knekken på mobbing!

SISTE NYTT