mandag, september 27, 2021

Får hunden din sove med deg om natten? Helsekontrollen har testet hva den drar med seg i sengetøyet

Mest lest nå

Synes du det er koselig å la hunden få sove sammen med deg om natten? Etter å ha lest dette kan du jo ta en ny vurdering.

Helsekontrollen har gjort en grundig analyse og funnet ut hva hunden din drar med seg opp i sengen din, i følge TV 2.

Helsekontrollen har sjekket både hund og dynetrekk for teste hva som faktisk finnes på det etter at det er brukt av to personer og to hunder i tre uker.


Flass

De første funnene på dynen viser hundehår med mye døde hudceller fra hunden.

Avføringsbakterier

DNA-resultatene viser økt forekomst av bakterier. Kolbjørn Mohn Jensen, ekspert på inneklima, forklarer at koliform som er funnet i dynen er en avføringsbakterie. Testene viser store forskjeller på denne dynen og en dyne som det ikke har ligget to hunder i.

Muggsopp

Det er høye verdier av sopp på dyna. Mye av grunnen til dette er at en del flass og gjærsopp sitter i pelsen på hunden.

Kilde til barnemark

Innvollsorm som barnemark smitter fra dyr til mennesker. I tillegg kan lopper og skabb  også smitte. Lar du hunden din sove sammen med deg er det større risiko for at disse ulumskhetene sprer seg.

Selv om dette er litt ekle greier, så er ikke Mohn Jensen for bekymret over funnene.

– Vi er laget for å være ute vi også, så jeg er ikke helt bekymret. Vi skal ikke leve for rent, men de lærde strides. Dette er vanskelig og litt omstridt, sier han til Tv2.

– Folk med dårlig immunforsvar eller syke, bør tenke seg om før de deler seng med hunden, mener Veterinær og klinikkansvarlig Torill Moseng, men hun forstår godt kosen og gleden ved å ha en hund i sengen.

Konklusjonen er vel at det er neppe farlig å ha hunden sovende med seg om natten. Men spesielt renslig er det vel ikke. Sørg i hvert fall før å vaske sengetøyet ditt ofte og hold hunden frisk!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
213FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter