lørdag, september 26, 2020

Får du ofte høre at du banner mye? Fortvil ikke – det kan være tegn på ærlighet

Mest lest nå

Klarer du å finne C-en på under ett minutt?

Det finnes mange optiske illusjoner på nettet hvor man skal lete etter noe skjul. Se for eksempel: Kan du se kvinnen i dette bildet? I denne...

Banning er hverken pent eller særlig behagelig å høre på, men nyere forskning viser at det kanskje ikke er så ille likevel. For ikke mindre enn tre forskjellige studier har nemlig kommet frem til det samme resultatet – folk som banner er faktisk mer ærlige enn de som ikke gjør det.

En av hovedpersonene bak undersøkelsene, David Stillwell, forsker ved universitetet i Cambridge, forteller i følge forskning.no i et intervju at det å banne kan være tegn på at man ikke filtrerer hva man sier, og dermed også er mer ærlig.


Et av de tre studiene tok utgangspunkt i hvor mange banneord et antall forsøkspersoner kunne, hvor etter de ble underlagt en løgndetektortest som viste at det var en sammenheng med antall banneord man brukte, og hvor ærlig man var.

Foto: Pixabay

Videre ble det samlet inn data fra 75000 brukere på Facebook, hvoretter man analyserte antall banneord opp mot formuleringer man vet kan knyttes til blant annet ærlighet. Til sist sammenlignet man geografisk statistikk med tanke på å knytte sammen banning og kriminalitet, med det resultat at i de områdene hvor det bannes mest, er det også lavest kriminalitet.

Så de gamle fordommene om at den som banner mye nok også er en kjeltring eller en generelt uærlig person holder tydeligvis ikke stikk lenger – forskning peker i en annen retning.

Del gjerne artikkelen hvis du banner mye, eller kjenner noen som gjør det, slik at andre kan se at det ikke nødvendigvis er en dårlig ting.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter