Hjem Nyheter Far og datter døde på grensen til USA – bildet gir verden frysninger

Far og datter døde på grensen til USA – bildet gir verden frysninger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bildet av den druknede faren og datteren på to år, har rystet en hel verden. Nå får Donald Trump kvass kritikk for sin inhumane grensepolitikk.

Óscar Alberto Martínez Ramírez og kona Tania Vanessa Ávalos fra El Salvador kom til den meksikanske grensebyen Matamoros i håp om å søke asyl i USA. De hadde med seg den snart to år gamle datteren sin, Angie Valeria. Det skriver New York Times.

De skjønte etter hvert at prosessen ville ta svært lang tid, og de bestemte seg derfor for å krysse elven Rio Grande på grensen mellom Mexico og USA.

Foto: Foto: Julia Le Duc, AP

Ble tatt av strømmen

Journalisten Julia Le Duc var på jobb for avisen La Jornada, og hun forteller at faren først svømte over elven med datteren. Så satte han henne fra seg på USA-siden av elven, og svømte tilbake for å hente kona.

Men datteren kom etter han, og faren måtte snu for å få henne i sikkerhet. Da ble de tatt av strømmen begge to.

Svømte med datteren på ryggen

Rosa Ramírez, farens mor, sier følgende til nyhetsbyrådet AP:

«Da han forsøkte å nå datteren ble han tatt av strømmen, og klarte ikke å komme seg ut. Han puttet henne i t-skjorten sin, og jeg tror han bestemte seg for å svømme videre med henne på ryggen.»

Har skapte sterke reaksjoner

Bildet har blitt et symbol på desperasjonen og farene immigrantene opplever på sin ferd mot USA. Bildet har skapt sterke reaksjoner over hele verden.

Mange kritiserer Donald Trump og den sittende administrasjonen for den inhumane grensepolitikken landet nå fører.

De siste dagene er syv personer, inkludert tre barn, funnet døde nær grensen mot Mexico, trolig i forbindelse med ulovlig kryssing.

Ifølge grensepolitiet, øde minst 283 migranter nær grensen i fjor. Men ifølge menneskerettighetsorganisasjoner er det reelle tallet mye høyere.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com