in ,

Faren ble bedt om å velge mellom babyen og forloveden under den traumatiske fødselen

Skjermbilde: GoFundMe

Michael McConnell (33) fra Falkirk i Skottland, som allerede har fem barn med sin forlovede Stephanie Brown (29), var overlykkelig over å høre at de ventet en sjette i fjor. Deres lille sønn kjempet gjennom den ene strabasen etter den andre.

Michael og Stephanie hadde barna, Keira, Rebecca, Lacey, Winter og Thomas fra før. Men gleden var stor da de fikk vite at et sjette barn var på vei.

Dramatikken begynte 18 uker ute i svangerskapet, da Stephanie begynte å lekke fostervann.

Legen som skulle være tilstede ved fødselen tok Michael til side og spurte, «dersom det er enten eller, hvem overlever? Mor eller baby?»

Til tross for risikoen bestemte paret seg for at de ville gå videre med fødselen. I et forsøk på å redde babyen, ble Stephanie bedt om å fortsette svangerskapet i ytterligere seks uker, før hun ble overført til et større sykehus for å føde.

Krot tid etter at Stephanie dro inn på sykehus for å føde, oppdaget legene enda en alvorlig komplikasjon: Navlestrengen hadde kollapset.

– Rommet var fullt av jordmødre og leger, som fortalte at navlestrengen hadde kollapset, noe som skapte en farlig situasjon. Jeg ble livredd da jeg så alle disse menneskene, og ansiktsuttrykkene deres fortalte meg alvorlighetsgraden av Stephanies tilstand. Da jeg fant ut at hennes liv var i fare, frøs blodet til is i årene mine – alt jeg brydde meg om i det øyeblikket var at hun hadde det bra, sier Michael.

Men til tross for dette, og det faktum at legene rådet dem til at Mickey kanskje ikke ville klare seg, bestemte paret seg for at de ønsket å føde gutten sin.

– Alle var skeptiske til om han kom til å overleve. Jeg har vært ved Stephanies side gjennom de verste og skumleste tidene i livet mitt. Med at hun mistet fostervannet og deretter måtte bære Mickey i kroppen i seks uker – det var utmattende, fysisk og mentalt, sier Michael.

Mickey ble tatt med keisersnitt for å redusere risikoen. I november i fjor kunne Michael og Stephanie for første gang hilse på den lille sønnen – tre måneder før termin. Vesle Mickey veide mindre enn en pakke sukker da han kom til verden.

Michael beskrev sin lettelse da han første gang hørte sønnen gråte på operasjonssalen.

– Det var så mange mennesker i operasjonssalen og jeg hadde hjertet i halsen hele tiden. De tok gutten min bort fra operasjonsbordet og alt var stille – alt jeg husker er første gang han brukte stemmen sin. Det var så tydelig og høyt. I det øyeblikket var lettelsen enorm, forteller Michael.

Vesle Mickey tilbrakte tre måneder på neonatal intensivavdeling ved Wishaw General Hospital hvor han begynte å vise bedring. Han ble deretter flyttet til et sykehus nærmere hjemmet. Men akkurat da familien forberedte seg på at Mickey skulle komme hjem, begynte tilstanden hans å forverres raskt.

Mickey hadde blå baby-syndrom, en tilstand som kalles methemoglobinemi, som, når den er tilstede hos nyfødte spedbarn, betyr at det er reduserte nivåer av hemoglobin i babyens blod.

Gikk bort 24 juli

Mickeys lunger var for små for kroppen hans og ikke sto i forhold til resten av organene hans.

Hele veien slo den lille babyen til og kjempet seg gjennom mot alle odds. Men etter åtte måneder på sykehus gikk vesle Mickey bort 24. juli i år – før foreldrene i det hele tatt fikk hentet ham hjem.

I løpet av sitt korte liv tilbrakte babyen Mickey tid med sine andre søsken og hadde spesialpusteapparater for å hjelpe lungene til å fungere. Han forlot imidlertid aldri sykehuset eller ble tatt med hjem.

Ettersom han fortsatte å vokse, men lungene hans ikke klarte å henge med, erklærte legene Mickey for å være på slutten av livet når kroppen ble for stor for lungene.

Etter en lang og tøff kamp døde Mickey fredelig og smertefritt i morens armer den 24. juli.

En GoFundMe-side for å dekke begravelse er satt opp for Mickey.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

vaksine

Anbefaler alle fra 65 år og oppover å ta en ny oppfriskningsdose

trist kvinne

Tre ting som gjør deg psykisk robust