fredag, juni 5, 2020

Faren ble hardt skadet av en fyllekjører. Da gjør døtrene noe som har berørt en hel verden

Mest lest nå

En far, så skadet at han ikke selv kan tjene penger til livets opphold, fant likevel en måte å kunne by sin datter på kaffe. En måte som nå har blitt sett og delt av tusenvis av mennesker på internett.

Morgan Porterfield, fra Katy, Texas, postet to bilder på Twitter som viste et gammelt pilleglass fylt med vekslepenger. Inne i glasset lå en seddel hvor det sto; «$11.19 – 6/1/18 kaffepenger, kjærlighet, pappa»

For å forklare hvorfor hun ble så rørt av den vakre gesten, valgte Morgan å legge ut noen flere bilder – med en historie om farens tilstand.


– Som noen sikkert vet er min far både mentalt og fysisk handikappet, og nå som han også er blitt eldre klarer han ikke lenger å jobbe og tjene penger. Men likevel har han klart å spare opp litt lommepenger gjennom den siste måneden. Jeg visste ingenting om det før jeg kom hjem til dette i dag, skriver hun i innlegget.

– Da jeg kom hjem fra arbeidet den kvelden og fant disse pengene og lappen inne på rommet mitt begynte jeg å gråte, forteller hun videre.

Faren hennes, Jim Porterfield, ble alvorlig skadet av en fyllekjører i 1981, og selv om han ble fortalt han aldri ville komme til å gå igjen klarte han likevel å bli far til fire, samt forsørge familien ved å arbeide på et kontor i over 30 år.

Han hadde over 13 operasjoner bare det første året etter ulykken, lå i koma i seks uker og ingen forventet han skulle våkne opp igjen.

Han måtte rekonstruere hjernen, fikk store skader i panneregionen og måtte legge inn et dren for å lette trykket på hjernen. Siden væsken rundt hjernen aldri helt ble borte, fikk Jim flere slag og led av hukommelsestap, og den høyre albuen var knust og ble fiksert slik at han ikke kan børste håret, pusse tenner eller spise med den hånden:

Begge benene ble også knust, noe som har medført han faller og ofte får hjernerystelser.

– Båndene jeg har med min far er blitt stadig sterkere de siste årene, spesielt nå som det nærmer seg tiden jeg må dra på college, forteller Morgan.

Hun legger samtidig til at hun og faren også deler en forkjærlighet for kaffe, nå som hun har begynt å arbeide deltid i en kaffebar.

– Det gikk aldri en dag uten at jeg så min far med en kopp kaffe i hånden. Sikkert fordi han pleide å stå opp klokken fem om morgenen, og ventet på enten noen fra familien eller noen venner skulle hente ham og kjøre ham til arbeidet.

Inspirert av suksessen tweeten fikk, med over 48.000 retweets og 266.000 liker, bestemte Morgan og søsteren Krista seg for å sette opp en GoFoundMe side for sin far da de fant ut han ikke ville være berettiget til mer medisinsk behandling etter 2020 – selv om han er handikappet.

– Vi har endelig klart å sørge for å sikre ham uførepensjon, men dessverre gjorde det samtidig at han ikke kunne få gratis medisinsk behandling. Derfor har regningene alltid være større enn pensjonen, skriver Krista Erbe på nettsiden.

Det er helt utrolig hva man kan få til bare man har kjærligheten på sin side. Spesielt siden det er kjærligheten mellom en funksjonshemmet far og døtrene hans. 

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter