lørdag, september 26, 2020

Faren ble lei av at barna ikke likte maten hans. Hans geniale løsning går nå verden rundt

Mest lest nå

Mange foreldre kan nok kjenne seg igjen i denne farens frustrasjon. Man står på kjøkkenet og lager middag, og så er det alltid en eller annen unge som rynker på nesen og ikke liker det man har laget.

Denne firebarnsfaren har skrevet ned sin løsning på Reddit. Og i dag er alle barna hans altetende.

«Det er bokstavelig talt ingen retter igjen å lage uten at de akker seg. Spagetti? Jeg lager saus med italiensk pølse, og så er det et barn som bestemmer seg for at hun ikke liker fennikel. Et av barna er allergisk mot gluten, hvilket naturligvis ikke er hennes egen skyld, men det gjør det hele vanskeligere. Et tredje barn hater ost, hvilket utelukker mange retter, og en av dem hater kylling. I en lang periode kjørte vi mye taco, helt til ett av barna bestemte seg for at hun aldri ville spise taco igjen», skriver den oppgitte faren.


Nok er nok!

barn spiser
De fleste foreldre kjenner til problemstillingen med at barna ikke spiser det som serveres til middag. Illustrasjonsfoto fra Canva

Han bestemte seg for at nok var nok, og at han var nødt til å ta noen drastiske metoder i bruk for å håndtere de kresne barna. Han kom opp med en genial plan: Han sluttet å lage mat.

Han kjøpte inn mat og sørget for at det alltid var mat i kjøleskapet og i kjøkkenskapene. Så sa han til barna at de kunne spise hva de ville, men at de måtte lage maten selv.

«De første to ukene levde alle sammen stort sett på sandwich og cornflakes. Så begynte jeg å lage mat til min kone og meg selv. Ting vi likte å spise. På et tidspunkt sa ett av barna: «Det lukte så godt, kan jeg få?» Jeg sa at jeg kun hadde lagd mat til to, men at hvis de ville ha noe i morgen, så kunne de bare si fra, så skulle jeg lage ekstra.»

Lager det han selv har lyst på

Faren skriver videre at han hadde forventet å få til svar: «Hva skal vi ha i morgen?» Men i stedet fikk han: «Ja takk, alt er bedre enn flere sandwicher.»

LES OGSÅ: Ekspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

I dag lager han mat til seks personer, men han lager akkurat det han selv har lyst til. Barna er stort sett veldig fornøyd. Men liker de ikke det han lager, kan de gjerne spise cornflakes i stedet. Men det skjer ytterst sjeldent.

For en fantastisk løsning. Flere som skal prøve? 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter